RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 執好野未, 執好就出發喇 [打印本頁]

作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 00:36
標題: 執好野未, 執好就出發喇
[attach]656136[/attach]

[attach]656137[/attach]

[attach]656138[/attach]

[attach]656139[/attach]

[attach]656140[/attach]

[attach]656141[/attach]

[attach]656142[/attach]

[attach]656143[/attach]

[attach]656144[/attach]

[attach]656145[/attach]

[attach]656146[/attach]

[attach]656148[/attach]

[attach]656149[/attach]

[attach]656150[/attach]

[attach]656151[/attach]

[attach]656152[/attach]

[attach]656153[/attach]

[attach]656154[/attach]

[attach]656155[/attach]

[attach]656156[/attach]

[attach]656157[/attach]

[attach]656158[/attach]

作者: 達人    時間: 2012-9-23 01:31
有錢人啲車係靚啲
作者: arigato    時間: 2012-9-23 02:02
好正,好似睇緊漫畫禁
作者: ASARO    時間: 2012-9-23 08:43
D焊位靚到
作者: kenyywong    時間: 2012-9-23 09:58
好正. 另外部D90上山操多D仲更力迫真.  
作者: 周百通    時間: 2012-9-23 11:59
型呀,部車好新。
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 15:07
ASARO 發表於 2012-9-23 08:43
D焊位靚到

冇辦法啦,我好粗老,我驚整爛
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 15:10
kenyywong 發表於 2012-9-23 09:58
好正. 另外部D90上山操多D仲更力迫真.

部車遲早俾我吹殘架啦
作者: ASARO    時間: 2012-9-23 18:54
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 15:07
冇辦法啦,我好粗老,我驚整爛

你粗唔粗老我無興趣想知
我寧願你去買個防滾架,好過自己焼
其實你做得好靚架啦;比著係我,就唔會放上綱比人....;P
作者: nicelyman    時間: 2012-9-23 19:57
不得了~

作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 20:07
ASARO 發表於 2012-9-23 18:54
你粗唔粗老我無興趣想知
我寧願你去買個防滾架,好過自己焼
其實你做得好靚架啦;比著係我,就唔會 ...

有咩問題呢,我又唔係要賣呢架車?做得好唔好係我既事,
架車我拎黎撞的,做得咁好做咩?唔係好似你咁擺做多過玩,
你部車做景品車就一流喇,我唔似得你咁show晒d parts出黎囉,
我話我我自己粗老,即係話我唔錫住架車玩,焊得少錫,一次反車就byebye, 整黎做mud? 我呢d 冇手工可言的diy 人對你呢d人只係係網上訂parts返黎抄埋一碟既人黎講,係差很遠架喇,你咁有錢,點夠你玩呀,識上網賣野既人,都識抄埋一碟架喇,有咩特別?你d車人人都有一架!仲有我呢架pick up,係我用d垃圾parts整的,你覺得好靚嗎?我就覺得好垃圾
, 你喜愛的rc4wd呢?好似以賤價賣出左wor?收你架車返黎個ching就惨喇,架車未上到山腰就掃晒波箱齒,如果我係你既話就唔會賣車囉,你係神,我係民,點都係你勁,你d車最好,最靚
,大家價值觀不同,我都唔想同你呢d神級人討論,費事降低你既智慧,如果你係善意留言,我很歡迎,但如果專貴閣下係不喜歡的,那你可以當見唔到呢個post
作者: takuma    時間: 2012-9-23 20:10
ching....好像真...好靚
作者: ASARO    時間: 2012-9-23 22:02
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 20:07
架車我拎黎撞的,做得咁好做咩?唔係好似你咁擺 ...

錢就個個都有,睇下多定少!你唔駛緊張,我唔係同你講錢。我知你地大把。
睇黎你都唔明我講咩!我笑你咩,禁大反應!
我話緊你唔識燒焊就咪post上網啦!
仲有呀!我d車如何都唔關你事,事關我無需要放上網比人睇比人笑比人評論比D擦鞋仔話靚唔靚!
最尾一句啦,你認為我係惡意都冇辨法,你Post得上來,就預咗俾人批評,我唔係擦鞋仔,有咩實話我照講姐。
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 22:44

垃圾人人都有, 睇下平價垃圾定係有一陣銅臭未既垃圾, 你唔洗緊張, 我唔係明示或暗示你果d係銅臭垃圾,
睇黎你唔明我講咩wor! 我冇笑你d車, 我笑你訂d parts返黎以自以為好威, 其實好低能, 用咁多錢訂果d parts, 整完架車出來, 原來係唔行得, 笑死人! 我冇認為神人你係惡意wor,唔洗咁大反應,我冇唔俾你講野wor,
景品神人,我個架唔係燒出來的,我d車如何都唔關你事,事關我冇放上網賣冇害人,俾人笑到面黃,你d車講到天下無敵,玩親就知費柴又冇力,一文都不值,又要龜縮係屋企樓下轆狗屎,轆完自我感覺良好, 你架野行左幾多KM? 訂part屎你就叻,擺架唔玩得既景品車上網賣你就叻,遙控車唔岩你架喇,你去切靜態模型啦
最尾果句啦,他朝神體也相同
作者: 達人    時間: 2012-9-23 23:44
唔識燒焊就唔可以post上網???
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 23:46
ASARO 發表於 2012-9-23 22:02
錢就個個都有,睇下多定少!你唔駛緊張,我唔係同你講錢。我知你地大把。
睇黎你都唔明我講咩!我笑你咩 ...

老實講, 我都覺得唔靚, 不過我玩車唔係錫車, 成日反, 焊得靚真係好2斷, 講完
作者: 達人    時間: 2012-9-23 23:49
果部4驅車我親眼見到連最易既橫洲山都玩唔到,上第一個小山已經要抬車回家
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 23:52
達人 發表於 2012-9-23 23:44
果部4驅車我親眼見到連最易既橫洲山都玩唔到,上第一個小山已經要抬車回家???

祂自以為永遠是對的
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-23 23:58
達人 發表於 2012-9-23 23:49
果部4驅車我親眼見到連最易既橫洲山都玩唔到,上第一個小山已經要抬車回家 ...

你要註明, 佢自以為(外國版)既rc4wd果部4驅車我親眼見到連最易既橫洲山都玩唔到,上第一個小山已經要抬車回家
咁咪叫勁囉
作者: 達人    時間: 2012-9-24 00:03
算啦~!去果面睇人攞第二啦~!到此為止喇

作者: ikesan    時間: 2012-9-24 00:22
心機之作!個人覺得烤令 (吾係擦鞋,亦冇必要擦鞋)。DIY絕對是RC的其中一大享受!繼續努力!
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-9-24 01:40
ikesan 發表於 2012-9-24 00:22
心機之作!個人覺得烤令 (吾係擦鞋,亦冇必要擦鞋)。DIY絕對是RC的其中一大享受!繼續努力! ...

DIY真係幾好玩, 其實呢架車個底都係積木車底
作者: 肥豬    時間: 2012-9-24 04:08
good car good design
作者: 肥豬    時間: 2012-9-24 04:09
ASARO 發表於 2012-9-23 22:02
睇黎你都唔明我講咩!我笑你咩 ...

bad guy
作者: ASARO    時間: 2012-9-24 05:21
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 22:44
垃圾人人都有, 睇下平價垃圾定係有一陣銅臭未既垃圾, 你唔洗緊張, 我唔係明示或暗示你果d係銅臭垃圾,
睇黎 ...

算把啦!你估我剩係得部rc4wd咩,剩係得你有axial咩!
我係鐘意訂嘢呀你吹呀,我有個D嘢,你有咩,我用緊咩來玩都唔関你事呀,買左esc就要係呢度同你分享呀!你D智慧都幾高。
我如你所講係景品又點呀,你個D低級製作搵幾個垃圾公仔,搵架scx10切埋一堆,就最高尚啦
你幫你朋友出頭其實我唔介意,不過唔該你問清楚良仔先好喺度吠我!(當日我同良仔協議過,唔到你呢D外人講)講得衰啲講句!關你能事咩七頭
我裝完新嘢通常就真係落下街試下車,唔得呀?轆狗屎又點呀!唔抵得呀!
唔該你搞清楚先啦七頭!你當你自己部垃圾係真車、行左幾多公里,咩呀行咗幾多公里等於品質保證呀!唔好笑大人個口啦!
一講到錢D狗幾大反應,你記住我同你唔同架!你講(我係神就你係民)我話我係人你就係仔狗、一味剩係識得係度吠七頭吠多兩聲

作者: ASARO    時間: 2012-9-24 05:25
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 23:46
老實講, 我都覺得唔靚, 不過我玩車唔係錫車, 成日反, 焊得靚真係好2斷, 講完 ...

你知道咪得囉,明知成日club4!你錯囉喎!燒得靚一樣可以好硬!只係你唔識姐
作者: ASARO    時間: 2012-9-24 05:27
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 23:52
祂自以為永遠是對的

冇話邊個岩邊個錯,因為你以為自己識好能多
作者: 聶風    時間: 2012-10-2 14:17
Jazz_Wan 發表於 2012-9-23 20:07
架車我拎黎撞的,做得咁好做咩?唔係好似你咁擺 ...

上網訂件OK丫,我成架車都係上網買零件砌出來,名乎其實係積木車
自問自己無時間&技術,我覺得有些功夫可以用錢解決就選擇用錢

不過買野最怕買著個爛燈盞,上網又好KWS又好,好多parts都係好睇唔好食
尤其是RC4WD波箱,唔洗攞上手,望一眼都知實乃硬野
其實大陸都有D廠出車仔野,質量係唔錯的,價錢平D,運費都慳唔少...

唔係話我好勁識買野,買完野都要出來行下山先知合唔合格,玩完整車了解下衰D乜,下次就會識買野

你問我架車總共砌左幾錢,只可以話好多,但我覺得值,玩咁耐架車都仲行得又無咩要換
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-10-2 19:34
聶風 發表於 2012-10-2 14:17
上網訂件OK丫,我成架車都係上網買零件砌出來,名乎其實係積木車
自問自己無時間&技術,我覺得有些功夫可 ...

唔好講到自己禁清高,講到自己識飛又點!我無出過去玩咩?我駛唔駛話比你知呀!你知幾多呀!話人見識少!

你應為我齊talk?都係既,都係你識,我唔識家啦!我玩Offroad唔係專家,唔通你係?係就講D說服人既說話!唔係講(實際要出來玩)我部車新淨,唔代表我部車係報景版!玩車跟本就唔需要分高底既,邊個新手邊個老手,邊個有錢邊個無錢個個都話自己係大師傅,玩得耐唔代表你識晒所謂學無前後,達者為先

我講個重點比你知!唔係一定要出黎玩,先叫做經驗!係咪—定要出黎玩,先等你認同呀!你估你講既野,又有幾多人認同.

哈哈,正呀呢段野
作者: kamson    時間: 2012-10-4 10:46
Jazz_Wan 發表於 2012-10-2 19:34
唔好講到自己禁清高,講到自己識飛又點!我無出過去玩咩?我駛唔駛話比你知呀!你知幾多呀!話人見識少!

你應 ...

haha~old news
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-10-4 22:53
kamson 發表於 2012-10-4 10:46
haha~old news

你係香港?? 明天玩車??
作者: kamson    時間: 2012-10-5 05:20
Jazz_Wan 發表於 2012-10-4 22:53
你係香港?? 明天玩車??

我今日買左D野想復活我D車.....點知成袋野漏左起小巴到
作者: Jazz_Wan    時間: 2012-10-5 06:45
kamson 發表於 2012-10-5 05:20
我今日買左D野想復活我D車.....點知成袋野漏左起小巴到

呢的咪叫做堅囉!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2