RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 25引擎和火咀 問題!! [打印本頁]

作者: sun7777    時間: 2006-11-29 01:05
標題: 25引擎和火咀 問題!!
我開完一次車之後就一俾油就火=.=.....
同埋火咀係唔係好易燒????
邊個牌子的火咀耐用d????
唔該各位幫幫我^^
作者: sun7777    時間: 2006-11-29 01:24
標題: 幫幫我><
我第二次一著車俾兩下油就死火了
d火咀係唔係好易燒????一日之內燒左兩粒><
上面打錯左sorry.....
作者: valklai    時間: 2006-11-29 01:30
原帖由 sun7777 於 2006-11-29 01:05 發表
我開完一次車之後就一俾油就火=.=.....
同埋火咀係唔係好易燒????
邊個牌子的火咀耐用d????
唔該各位幫幫我^^

一俾油就死火應該係細針多油....收細少少慢慢試吓
唔建議用原裝火咀
用 OS No.8 火咀啦
Hope it can help la........
作者: sun7777    時間: 2006-11-29 01:32
易唔易燒架????
作者: DieselEngine    時間: 2006-11-29 01:34
原帖由 sun7777 於 29/11/2006 01:24 AM 發表
我第二次一著車俾兩下油就死火了
d火咀係唔係好易燒????一日之內燒左兩粒><
上面打錯左sorry.....

聽到引擎著左之後唔好拔火咀電住, 扯幾下油門先, 因為凍車頭著機時汽缸內會有死油, 冇死火就拔出黎落地行.
火咀唔易燒我果粒用左半年先壞.
作者: valklai    時間: 2006-11-29 01:39
I hv the same buggy
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=16618&extra=page%3D7
作者: sun7777    時間: 2006-11-29 01:41
好多謝兩位的真貴答案><
我又上了一課^^
多謝!多謝!多謝!
我第一次就會唔會有d問題???
作者: sun7777    時間: 2006-11-29 01:44
我同係部車一樣
我第一次玩搖控車的!!!
我就玩油車=.=

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2