RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 有冇好心人可以幫我整番架爆散左 ge TT-01 [打印本頁]

作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-2 14:45
標題: 有冇好心人可以幫我整番架爆散左 ge TT-01
有冇好心人可以幫我整番架爆散左 ge TT-01
我係之前 TWH 紅色白間 BMW 果個!
作者: hoitang55    時間: 2006-12-2 14:51
佢唔識整????你住邊我得閒既幫幫你,不過只係幫你砌番,
手工唔係好好,但係我好有經驗砌tt01,因為我果部次次玩定都折散晒
清走晒d塵先再砌番
不過我題議你自己睇住說明書自己郁手整,因為tt01狗骨,好易爆出黎
有時真係大炒,真係會爆散晒,仲有係d part有冇d唔見左,因為爆開左通常都有d parts會唔見左

作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-2 14:58
好丫,PM約時間丫,真唔該曬你牙!
作者: hoitang55    時間: 2006-12-2 14:59
你知唔知有冇part唔見左先
作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-2 15:01
原帖由 hoitang55 於 2006-12-2 02:59 PM 發表
你知唔知有冇part唔見左先

應該冇
作者: hoitang55    時間: 2006-12-2 15:05
你係爆到咩樣,係唔係連差速都出左黎定係d狗骨爆左出黎
作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-2 15:11
原帖由 hoitang55 於 2006-12-2 03:05 PM 發表
你係爆到咩樣,係唔係連差速都出左黎定係d狗骨爆左出黎

成架車爆散哂,因為想換底兜!
作者: hoitang55    時間: 2006-12-2 15:17
跟說明書自己砌la,因為我讀dt又砌得tt01多
so我dt比其他人好
作者: cHRisTiAN    時間: 2006-12-2 16:47
下次黎TWH教你砌.
半個鐘起貨

PS:我曾經借40R俾你的一位.
作者: 文    時間: 2006-12-2 22:08
wher is twh
作者: twl    時間: 2006-12-2 22:23
原帖由 hoitang55 於 2006-12-2 02:51 PM 發表
佢唔識整????你住邊我得閒既幫幫你,不過只係幫你砌番,
手工唔係好好,但係我好有經驗砌tt01,因為我果部次次玩定都折散晒
清走晒d塵先再砌番
不過我題議你自己睇住說明書自己郁手整,因為tt01狗骨,好易爆出黎
有 ...

吹水怪!有話幫人砌原來博大霧,知少少少扮代表,請你收啦! :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@
作者: 毒魚    時間: 2006-12-2 22:45
下次買2手記住叫人比說明書啦= =
作者: 毒魚    時間: 2006-12-2 22:45
原帖由 twl 於 2006/12/2, 22:23 發表

吹水怪!有話幫人砌原來博大霧,知少少少扮代表,請你收啦! :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

這裡都是給人吹水的地方啦= w ="
作者: 茶犬    時間: 2006-12-2 22:50
說明書可以download !
作者: hoitang55    時間: 2006-12-2 22:51
原帖由 twl 於 2006-12-2 22:23 發表

咩叫吹水怪,要收就你收先,我只係叫佢盡量自己砌,
如整唔到,我一定幫佢,英國佬你幾時得閒
等我幫你砌好佢,等e條友睇下邊個係度吹水
作者: 毒魚    時間: 2006-12-2 22:53
你們2個人仔明天帶車去找人救= =

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=28266&extra=page%3D1
作者: kaho0338    時間: 2006-12-2 23:09
原帖由 毒魚 於 2006-12-2 22:53 發表
你們2個人仔明天帶車去找人救= =

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=28266&extra=page%3D1

agree ! u can go and learn somethings there ...
作者: sshh    時間: 2006-12-2 23:33
tamiya 車說明書可以去番tamiya 官網download
作者: twl    時間: 2006-12-3 00:39
原帖由 hoitang55 於 2006-12-2 10:51 PM 發表

咩叫吹水怪,要收就你收先,我只係叫佢盡量自己砌,
如整唔到,我一定幫佢,英國佬你幾時得
等我幫你砌好佢,等e條友睇下邊個係度吹水

吹水怪!哈哈咁至係嫁嘛.如果果人地睇完說明書識整番,咁就吾吏搵人幫啦!呀醒 :P :P :P :P :P
作者: twl    時間: 2006-12-3 00:44
原帖由 毒魚 於 2006-12-2 10:45 PM 發表

這裡都是給人吹水的地方啦= w ="

請你到吹水區。吾該!
作者: hoitang55    時間: 2006-12-3 01:22
原帖由 twl 於 2006-12-3 00:44 發表

請你到吹水區。吾該!

twl都唔知係唔係上黎9吹
好似cat店果個人咁

作者: 毒魚    時間: 2006-12-3 01:36
原帖由 twl 於 2006/12/3, 00:44 發表

請你到吹水區。吾該!

那你是不是這裡板主,不是

人家都是說關於tt-01的post,但你呢.....?像離題同想挑釁起筆戰

你應該先去想清楚自己在做什麼先同看清楚板規

大家都是玩車而已,你想來幹嘛....?說給人知自己好利害啊~~捉到人痛腳?online game咩= =?

作者: Colin    時間: 2006-12-3 01:37
原帖由 hoitang55 於 2006-12-3 01:22 發表

好似cut店果個人咁

cat
作者: hoitang55    時間: 2006-12-3 01:47
若再咁串只說法,不做事,
仲要下下引人,好似冇比人罵過咁
e個遙控工房就唔岩你e d人黎
作者: Colin    時間: 2006-12-3 01:48
原帖由 hoitang55 於 2006-12-3 01:47 發表
若再咁串只說法,不做事,
仲要下下挑釁人
這遙控工房就唔岩你e d人黎

喂喂..你唔係壇主你唔應該咁話人wor...
作者: 毒魚    時間: 2006-12-3 01:49
唔理他會自動消失啦= =
作者: simonwang002    時間: 2006-12-3 01:55
原帖由 毒魚 於 2006-12-3 01:49 發表
唔理他會自動消失啦= =

認同!! 忍!!
作者: hoitang55    時間: 2006-12-3 02:00
原帖由 Colin 於 2006-12-3 01:48 發表

喂喂..你唔係壇主你唔應該咁話人wor...

關咩事ar,我叫英國佬睇住說明書砌唔到先搵人幫手
佢就係度串
吹水怪!有話幫人砌原來博大霧,知少少少扮代表,請你收啦! :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@(係會員twl講既,請睇第1頁佢果個post)
唔係話我唔柅幫英國佬,係我想佢唔洗下下叫人幫手
加上佢話到我個人格好差

我上左工房咁耐,都味見過一個咁串既人,
片完仲要之後果2個post講到自己好岩咁
我真係想睇下佢手車會係咩樣
有咩本事咁串

作者: Colin    時間: 2006-12-3 02:03
原帖由 hoitang55 於 2006-12-3 02:00 發表

佢就係度串
唔係話我唔柅幫英國佬,係我想佢唔洗下下叫人幫手 ...

唔好意思,你叫我收?麻煩解釋下你依句說明咩用意,因為我依家聽完你依句野,我個心非常之驚
作者: hoitang55    時間: 2006-12-3 02:05
原帖由 Colin 於 2006-12-3 02:03 發表

唔好意思,你叫我收?麻煩解釋下你依句說明咩用意,因為我依家聽完你依句野,我個心非常之驚

你睇番佢第1頁個post,我只係引用,唔係話你
我係話佢咁講我
唔好誤會
以經加上說明令其他會員唔會好似你咁有誤會,令係受驚,sor

作者: 毒魚    時間: 2006-12-3 02:05
原帖由 hoitang55 於 2006/12/3, 02:00 發表

佢就係度串
唔係話我唔柅幫英國佬,係我想佢唔洗下下叫人幫手 ...

我知道你十分不滿....大家都有眼看誰出了問題,只是你不理那個post,他便無引自己消失......

你越理他,他便越high越挑釁,到時有人會出手掉他入水桶了= =
作者: 教主    時間: 2006-12-3 02:11
出手掉他入水桶 ??
作者: twl    時間: 2006-12-3 05:04
原帖由 hoitang55 於 2006-12-3 01:22 AM 發表

好似cat店果個人咁

大家都是玩車而已,你想來幹嘛....?阿毒魚 (說給人知自己好利害啊~~捉到人痛腳?online game咩= =?

你9吹似啲啊!點解你咁話人就得?(那你是不是這裡板主,不是

人家都是說關於tt-01的post,但你呢.....?像離題同想挑釁起筆戰

你應該先去想清楚自己在做什麼先同看清楚板規

大家都是玩車而已,你想來幹嘛....?說給人知自己好利害啊~~捉到人痛腳?online game咩= =?)我沒有那麼白痴的想法lo!(e個遙控工房就唔岩你e d人黎)你都應該唔岩你e d人黎,你都係到無也建設!仲有消咩失?
Sorry呀令到阿吹先生你受驚!我真係吾知會令到喊晒bag!仲有我由頭都尾無話個我手車好,吾好吹得就吹呀!吹少D啦對你有益呀!
()係你講啲
作者: yuiche    時間: 2006-12-3 05:34
原帖由 twl 於 2006-12-3 05:04 發表

大家都是玩車而已,你想來幹嘛....?阿毒魚 (說給人知自己好利害啊~~捉到人痛腳?online game咩= =?

你9吹似啲啊!點解你咁話人就得?(那你是不是這裡板主,不是

人家都是說關於tt-01的post,但你呢.....? ...
咁最初係你捉人痛腳wor......唔好咁naive啦....大個啦...
作者: kaho0338    時間: 2006-12-3 17:58
大家唔洗煩boo...英國佬, 你得閑既落一落TWH meeting, 可以叫d師兄幫幫你, 佢地好helpful .....
我今日week 都會落, 睇下到時有乜可以幫到你
作者: simonwang002    時間: 2006-12-3 18:26
twl

禁止發言                                        賤嘴
作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-3 22:42
原帖由 kaho0338 於 2006-12-3 05:58 PM 發表
大家唔洗煩boo...英國佬, 你得閑既落一落TWH meeting, 可以叫d師兄幫幫你, 佢地好helpful .....
我今日week 都會落, 睇下到時有乜可以幫到你

我架車 e+ 完全地爆散哂,最重要係吾知點解個中軸同軸杯好似完全吾 fit 位咁
作者: hoitang55    時間: 2006-12-4 00:31
我明la,你要將中軸杯裝好,先插中軸入頭杯,再將尾杯拎高中軸就fit位插到入去
作者: Colin    時間: 2006-12-4 00:32
原帖由 terencelyl7411 於 2006-12-3 22:42 發表

我架車 e+ 完全地爆散哂,最重要係吾知點解個中軸同軸杯好似完全吾 fit 位咁

你支中軸或者軸杯有無彎到?
作者: 毒魚    時間: 2006-12-4 00:35
啊~~拖了入水桶了= w ="

(冷靜一下啦)
作者: 教主    時間: 2006-12-4 00:36
惡有惡報 lu~~
作者: kaho0338    時間: 2006-12-4 00:39
原帖由 教主 於 2006-12-4 00:36 發表
惡有惡報 lu~~

why u said that
作者: 教主    時間: 2006-12-4 00:50
cause being 拖入水桶了 ~
作者: kaho0338    時間: 2006-12-4 01:03
原帖由 terencelyl7411 於 2006-12-3 22:42 發表

i think it is hard to fix "ALL" your problem in here ! ...
u have no choice, just come at this Fri
i will help u then, no worry
作者: terencelyl7411    時間: 2006-12-4 21:43
原帖由 kaho0338 於 2006-12-4 01:03 AM 發表

i think it is hard to fix "ALL" your problem in here ! ...
u have no choice, just come at this Fri
i will help u then, no worry

ok, but tmr mmz will help me to repair it  !
And i also will take my car friday gua !

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2