RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想買架車去海灘玩, lunch box 掂唔掂呢? [打印本頁]

作者: kaho0338    時間: 2006-12-19 23:24
標題: 想買架車去海灘玩, lunch box 掂唔掂呢?
想買架車去海灘玩, lunch box 掂唔掂呢? 全原裝, bearing 都唔改, 白豬, futaba 3003 servo 夠唔夠玩呢?
行淺水點解決? 落dom ? 3003夠唔夠力?

just for fun only...play it when BBQ
作者: 觀星是答案    時間: 2006-12-19 23:26
玩海水 !?
玩完返來 .... 架車都應該掉得架啦
作者: kaho0338    時間: 2006-12-19 23:29
原帖由 觀星是答案 於 2006-12-19 23:26 發表
玩海水 !?

好淺,淺水慢行only.....or 濕沙度行
作者: minimini    時間: 2006-12-19 23:30
原帖由 觀星是答案 於 2006-12-19 23:26 發表
玩海水 !?

oh no.......不如玩完就攞去深水埗二手鋪 "舉" 咗佢算啦........環保 d 嘛.......
作者: 清清    時間: 2006-12-19 23:31
原帖由 kaho0338 於 2006-12-19 23:29 發表

好淺,淺水慢行only.....or 濕沙度行

返到屋企要打散由頭洗到落尾,如果唔係就要入堆填區
作者: 觀星是答案    時間: 2006-12-19 23:31
原帖由 kaho0338 於 2006-12-19 23:29 發表

好淺,淺水慢行only.....for 濕沙度行

都係死梗 ~
我架 mini inferno, 都係玩 o左一晚濕沙, 返屋企唔理佢一晚 o甘多
之後 ... total lost 了
作者: kaho0338    時間: 2006-12-19 23:32
原帖由 觀星是答案 於 2006-12-19 23:31 發表

都係死梗 ~
我架 mini inferno, 都係玩 o左一晚濕沙, 返屋企唔理佢一晚 o甘多
之後 ... total lost 了

今係亁沙度玩ok ma ? 摩打入面入沙又點解決?
作者: 毒魚    時間: 2006-12-19 23:35
用膠杯士行機變,接收用波包住都ok的........?
作者: 觀星是答案    時間: 2006-12-19 23:38
原帖由 毒魚 於 2006-12-19 23:35 發表
用膠杯士行機變,接收用波包住都ok的........?

車架的金屬件都係難逃一死 ....... ?
作者: 觀星是答案    時間: 2006-12-19 23:38
原帖由 kaho0338 於 2006-12-19 23:32 發表

今係沙度玩ok ma ? 摩打入面入沙又點解決?

白豬 ... 玩完掉 o左佢算啦
作者: kaho0338    時間: 2006-12-19 23:42
原帖由 觀星是答案 於 2006-12-19 23:38 發表

白豬 ... 玩完掉 o左佢算啦

今乾沙度玩ok ma? 平時你地tm行乜地?
作者: 毒魚    時間: 2006-12-19 23:42
原帖由 觀星是答案 於 2006/12/19, 23:38 發表

車架的金屬件都係難逃一死 ....... ?

世界上好像有種防水雪油的東西(迷)

玩玩一次無論如何都用淡水狂洗啦= ="
作者: 清清    時間: 2006-12-20 00:20
最好唔好試啦
作者: kaho0338    時間: 2006-12-20 00:22
原帖由 清清 於 2006-12-20 00:20 發表
最好唔好試啦

收到
作者: sam9672    時間: 2006-12-20 00:32
我上次去黃金海岸沙灘玩lunch box冇落水玩因為唔想新車落地就玩完
果度d沙幾幼,有時玩玩下會比沙"絕"住左,但唔係好易"絕"住,都玩得 落去出小小近水地方就點行都得,但冇難道
作者: kaho0338    時間: 2006-12-20 00:45
原帖由 sam9672 於 2006-12-20 00:32 發表
我上次去黃金海岸沙灘玩lunch box冇落水玩因為唔想新車落地就玩完
果度d沙幾幼,有時玩玩下會比沙"絕"住左,但唔係好易"絕"住,都玩得 落去出小小近水地方就點行都得,但冇難道

d摩打個d今點? 有冇野入沙要換?
作者: GigaRacer    時間: 2006-12-20 01:33
標題: 回復 #16 kaho0338 的帖子
use Sponge to wrap it la.
作者: kaho0338    時間: 2006-12-20 01:43
原帖由 GigaRacer 於 2006-12-20 01:33 發表
use Sponge to wrap it la.

o....yes....good suggest

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2