RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Porsche 911 RSR 疑問 [打印本頁]

作者: ray9394    時間: 2013-11-20 12:57
標題: Porsche 911 RSR 疑問
想問下有無師兄噴左Porsche911 RSR (TT02車架) 果個殼?
我噴左白色做街車,D紅色貼紙怪怪地全部都長左D. 說明書又無教, 我上網揾相參考,大概癡左上去,有無師兄可以分享下? 除了白色仲可以噴mud色? 因為媽星只跟紅字貼紙.

作者: hihizaza    時間: 2013-11-20 18:05
想問下後呔係咪跟闊呔
作者: hihizaza    時間: 2013-11-20 18:06
貼紙長左我估比你反入輪拱位,防止起邊
作者: sean2013    時間: 2013-11-20 18:46
D紅色貼紙怪怪地全部都長左D,係預你摺入輪位,唔通tamiya俾短D你先高興咩,諗下先啦
作者: python    時間: 2013-11-20 19:56
only fit for TT02 chassis?
作者: ray9394    時間: 2013-11-20 20:29
sean2013 發表於 2013-11-20 18:46
D紅色貼紙怪怪地全部都長左D,係預你摺入輪位,唔通tamiya俾短D你先高興咩,諗下先啦 ...

長左都有好多下,頭尾都長5-6mm窩,我的意思是唔知有無貼錯。 你有無貼過這個殻?貼過你就知怪怪地,我整過的雙星車殼不下五六十個都未試過敢樣。我不是要雙星比短D我,但一般雙星貼紙都很fit位的。你如果有這個殻,要對齊左右兩邊的Carrera字你就知道貼紙長左有mud問題。

作者: ray9394    時間: 2013-11-20 20:31
python 發表於 2013-11-20 19:56
only fit for TT02 chassis?

I put it on TT01E and reverse the rear arm to make it shorter wheel base.

作者: ray9394    時間: 2013-11-20 20:35
hihizaza 發表於 2013-11-20 18:05
想問下後呔係咪跟闊呔

單買車殼,再另外買闊呔。但TT02套裝車是跟闊呔。

作者: ray9394    時間: 2013-11-20 20:36
hihizaza 發表於 2013-11-20 18:06
貼紙長左我估比你反入輪拱位,防止起邊

我驚貼錯位。因為長左好多下。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2