RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 6蚊LED效果唔差 [打印本頁]

作者: garywong5368    時間: 2014-1-6 16:18
標題: 6蚊LED效果唔差
鴨記昌記1.5元一條LED,效果唔差
天氣凍快天黑有時夜晚睇到路

作者: chui    時間: 2014-1-6 16:33
請問師兄LED要點攞電?(本人新手)。
作者: RCTOURING    時間: 2014-1-6 19:22
Good job c hing
作者: Michael127    時間: 2014-1-6 23:41
Gooood
作者: garywong5368    時間: 2014-1-7 11:16
chui 發表於 2014-1-6 16:33
請問師兄LED要點攞電?(本人新手)。

由接收攞電
作者: ckcgary    時間: 2014-1-7 16:41
garywong5368 發表於 2014-1-7 11:16
由接收攞電

師兄,請問喺邊度買?中間係咪唔使加電阻?
我見到有類似嘅現貨,但唔覺有電阻.........借人地張圖比你睇下。
另外我喺鴨記搵唔到接收嗰個黑色三針頭,請問邊度有?(KWS 見過要十幾蚊,好唔抵)

登錄/註冊後可看大圖

作者: garywong5368    時間: 2014-1-8 12:35
都講左鴨記昌記
包電阻的
不用嗰個黑色三針頭  2針頭就得啦 昌記大把好似2蚊條
作者: 阿邊個    時間: 2014-1-8 12:47
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=242830 掌握左呢個技術, 玩燈可以玩到度身訂造.

作者: ckcgary    時間: 2014-1-8 15:50
garywong5368 發表於 2014-1-8 12:35
都講左鴨記昌記
包電阻的
不用嗰個黑色三針頭  2針頭就得啦 昌記大把好似2蚊條 ...

唔好意思,發雞盲睇漏咗添...因為掛住睇相...

作者: 13718844    時間: 2014-2-12 16:45
VERY NICE AR
作者: sakata    時間: 2014-2-13 16:10
正喎
我仲自己係華輝買來DIY......

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2