RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 車偏右,求救加求教 [打印本頁]

作者: TT02    時間: 2014-4-29 21:15
標題: 車偏右,求救加求教
遙控微調到盡,都仲有少少偏右,係咪冇得救??
作者: cccan    時間: 2014-4-29 21:29
試吓折出嚟,set返中位再裝上去
作者: TT02    時間: 2014-4-29 21:34
試左都係咁
作者: ckcgary    時間: 2014-4-29 21:40
拆咗個 servo horn 向左轉裝過
作者: TT02    時間: 2014-4-29 22:51
都係咁..... 唔通要買個個 Servo ? :L:L:L:L:L:L
作者: kotaro2872    時間: 2014-4-30 00:29
樓主玩咩車
作者: TT02    時間: 2014-4-30 09:01
TT 02       TT02
作者: ricksonchow    時間: 2014-4-30 09:14
拆個servo horn 出黎, 向左轉一格裝返上去
作者: 680086    時間: 2014-4-30 09:15
師兄
Check 下 右頭輪內兩粒啤鈴 或全車輪內啤鈴!!
作者: 680086    時間: 2014-4-30 09:17
TT02 師兄
你用緊原廠轉向及推桿????
作者: TT02    時間: 2014-4-30 20:43
係,原廠,有冇好補品介紹
作者: vincenthk052005    時間: 2014-5-11 10:47
架車左右setting平衡都會
作者: vincenthk052005    時間: 2014-5-11 10:47
架車左右setting唔平衡都會
作者: Karate    時間: 2014-5-15 20:02
小第都有類似的問題!應該係右輪轉向回中時未能正確回中,請問依個情況有乜方法解決?
作者: kkchung    時間: 2014-5-15 20:37
TT02 發表於 2014-4-29 22:51
都係咁..... 唔通要買個個 Servo ?

[attach]800565[/attach]

http://www.yeahracing.com/catalo ... tt02012-p-3355.html

如圖紅圈把原來伺服器連出來的固定長膠連桿換成可調長短推桿便可在這兒調整回中位。

作者: kkchung    時間: 2014-5-15 20:43
Karate 發表於 2014-5-15 20:02
小第都有類似的問題!應該係右輪轉向回中時未能正確回中,請問依個情況有乜方法解決? ...

如果你這種回不到中常見原因有兩情況。

1.是伺服保護器不能回中,可以換成其他廠產品。
2.是轉向太緊或過多虛位,可以換成啤呤金屬轉向及球頭推桿。

作者: Karate    時間: 2014-5-15 21:13
唔該kkchung 我check過應該係第二個原因!謝謝!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2