RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: AE-2 修理問題 [打印本頁]

作者: Jer2001    時間: 2014-7-4 22:52
標題: AE-2 修理問題
我的AE-2壞了...可拎去邊修理? 還是要掉?

作者: andyccf2004    時間: 2014-7-5 10:36
俾咩車用,可能買過隻HW1060好過整。
作者: Jer2001    時間: 2014-7-5 14:45
andyccf2004 發表於 2014-7-5 10:36
俾咩車用,可能買過隻HW1060好過整。

師兄! 我用係SCX 10的, 不過其實我已經換左1060了, 不過隻AE-2就咁放係度有D浪費

作者: rcfd    時間: 2014-7-5 14:59
Jer2001 發表於 2014-7-5 14:45
師兄! 我用係SCX 10的, 不過其實我已經換左1060了, 不過隻AE-2就咁放係度有D浪費
...

你只電變點壞?Axial電變唔防水,易熱。
作者: Jer2001    時間: 2014-7-5 15:47
rcfd 發表於 2014-7-5 14:59
你只電變點壞?Axial電變唔防水,易熱。

因小弟做既防水差, 中招

作者: 法修    時間: 2014-7-5 15:51
但係1060拖殺得100%,會唔會同ae2 差好遠呢?
作者: rcfd    時間: 2014-7-5 15:59
Jer2001 發表於 2014-7-5 15:47
因小弟做既防水差, 中招

,聽講axial 出咗只AE 5防水!

作者: ricksonchow    時間: 2014-7-5 16:52
AE 5咪即係1040
作者: andyccf2004    時間: 2014-7-6 13:42
科技一日千里,舊科技產品,壞咗就Send去回收喇,我有幾隻LRP
SXX TC Spec version 2,快車用嘅電變,3年前每隻HK$1680,而家全部退役做晒垃圾,無得講話浪費嘅!
作者: ricksonchow    時間: 2014-7-6 14:18
我自已用AE-2 就覺得幾好, 貪佢多功能有得SET, 又唔熱 (可能因為用左UBEC)  如果你SEND 返去整唔使錢更係整LA, 不過如果要錢的話CASTLE 野你整可能仲貴過你買返隻HOBBYWING 電變

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2