RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: New hand [打印本頁]

作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 13:50
標題: New hand
超新手想買遙控電車, 讀書時玩, 二十幾年前!
請教現在仍有 ko 這品牌嗎?
住九龍, 有甚麼模型公司介紹?
只知廣華街好多! 但唔知邊間合理價!
請旨教

作者: kennywch    時間: 2014-8-14 18:35
ko 仍然健在,不過少人用。
買車在地方,只得番廣華街一帶。
作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 18:40
想請問KO為何少人用? 因為貴定乜原因?
Futaba 同三和呢?現在一套普通遙控連receiver同兩個servo大約多少$?

作者: davychan1    時間: 2014-8-14 18:51
入門搖控2.4大陸有GT3$300已有交易,好D就三和MT4S同futaba4PLS價錢就1500到。
作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 19:39
收到!thanks

作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 19:42
我以前用開EX1, 現在很貴嗎?

作者: kennywch    時間: 2014-8-14 20:12
2.4g 的Ex 1 ver3 大約$2xxx .
作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 21:09
好的!謝謝。

作者: Allan007    時間: 2014-8-14 21:19
Alexccw 發表於 2014-8-14 18:40
想請問KO為何少人用? 因為貴定乜原因?
Futaba 同三和呢?現在一套普通遙控連receiver同兩個servo大約多少 ...

現在的控大多唔跟servo了,只跟接收。
作者: Alexccw    時間: 2014-8-14 21:23
咁即係自己要再配?
現在有冇分大扭力servo同普通servo?

作者: Allan007    時間: 2014-8-14 22:35
Alexccw 發表於 2014-8-14 21:23
咁即係自己要再配?
現在有冇分大扭力servo同普通servo?

係,要自己按要求另外買。Servo有分大力細力快慢高矮肥瘦數碼類比...
作者: davychan1    時間: 2014-8-14 23:16
基本入們個個都savox 1251 3佰幾,重有電變,摩打,Lipo

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2