RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手問題: 想出tamiya land cruiser No. 58405 CR-01 和 Sanwa MT4s [打印本頁]

作者: relaxkuma    時間: 2014-8-29 09:18
標題: 新手問題: 想出tamiya land cruiser No. 58405 CR-01 和 Sanwa MT4s
1.    請問係咪爬山/石 機動性最高就係CR-01? 我見mountain rider 好貴, 但又唔係CR-01.
2.    如果配 Sanwa MT4s, OK 嗎? 我見網上口碑好似唔錯咁. 是否已包括什麼servo…(有D 英文字母我真的記不起了)
3.    只係初心者hea 玩, 係咪只需要買以上兩件東西, 再加一排7.2V 電, 幾粒AA 電, 便可以玩了? 我行過廣華街時見勁多C兄圍住間舖揀細細袋嘅野, 我完全唔知係咩黎, 感到有少少壓力…
4.    價錢大約幾多? 最好有詳細報價, 可PM我!
勞煩C兄好心比意見時明顯D, 一些對於你們來講是common sense 的東西, 對我來說可能是很艱深的
感激…感激…

作者: hungbobby    時間: 2014-8-29 17:10
1. 攀爬車嚟講Axial AX/SCX/Wraith/Jeti 等應該好過Tamiya CR01
作者: relaxkuma    時間: 2014-9-1 17:45
咁請問標題的配搭 (MT4S) 是否OK?

同埋係咪新手去搵 RC Mart 買以上兩樣野基本上都OK? 唔會比人當水魚咁劏?

感謝
作者: relaxkuma    時間: 2014-9-2 15:48
簡單終極問題:

我只需要買以下幾樣野架車便懂得行了:

1.        MT4S full set
2.        車(一盒)
3.        7.2V 電一排
4.        差電器呢? (在屋企差) 在私家車內那個Output 差可以嗎?
5.        仲有冇其他野?

Thx!
作者: cccan    時間: 2014-9-2 20:34
買Axial RTR有齊成套, 只係加電即玩
作者: PV3638    時間: 2014-9-7 07:01
新手用o既差機我推薦 SPEED ENERGY - SE690 TOUCH,價錢係 $650 之內,安全可靠。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2