RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: H3-3D + gopro Hero 4 black [打印本頁]

作者: kkfok1031    時間: 2014-11-21 11:24
標題: H3-3D + gopro Hero 4 black
各位師兄,小弟機都未買所以新手都未係,多多指教。

小弟幾個月後將有個潛水Trip,想水底、空中全4K 拍攝,所以諗緊買 Phantom 2 + H3-3D+ GoPro Hero 4 Black,雖然在Youtube 有幾段片,但在香港唔多見有人提。
請問係唔係呢套野要一齊用有D問題?
另外我的潛水Trip 是住船的,船上升降是不是很大難度?

投資唔細、加上我有小朋友無咩空間改機研究,所以想問清楚D。唔該哂。

作者: ericlam    時間: 2014-11-21 12:33
C hing, 以上配套簡直正到無朋友,但以新手來講,在海上作升降就要小心,因始終海面有波浪,不及陸地,如在海面非升降不可,就要事前多加練習,掌握此機操控方法。不對之處,勿插
作者: bigcow    時間: 2014-11-21 13:50
可以参考5imx website

作者: ysl99    時間: 2014-11-22 14:58
出到海 Phantom 2 未必飛到
作者: raytang    時間: 2014-11-22 16:13

Phantom 2 New Vesrion + H3-3D+ GoPro Hero 4 Black 4K<<<<<----  以上無問題

拍4K就要買張快 Sandisk Extrem Card 80ms,如果唔係拍拍下會Card Error

Phantom 2 New Version 有什麼改良速度快過舊款Phantom1.槳硬點,長一點
2.摩打扭力大點, 上升力速度快,下降速度有限速
3.遙控用USB充電,有電量顯示功能
4.鏡頭Tilt Up Down,轉扭好用
一電約飛14分鐘(最盡,千其唔好飛咁遠),留力就飛10分鐘

作者: kkfok1031    時間: 2014-11-23 18:43
唔該哂,係唔係新version H3-3D 用USB 側插的就無問題? 背插就唔得?
作者: raytang    時間: 2014-11-24 10:30
New H3-3D support USB Only
作者: kkfok1031    時間: 2014-12-3 10:16
Thanks. 終於訂左一套今晚去攞貨。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2