RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 5.8G圖傳比250用,想大家比下建議 [打印本頁]

作者: 恆.com    時間: 2014-12-1 16:33
標題: 5.8G圖傳比250用,想大家比下建議
小弟剛剛砌左部250想玩下穿越,部機架唔多位想要細一點的發射
仲想問下如果在公園兜下200mW夠嗎
如果想輸出去ipad 或者 adroid 平板, 又可以嗎

登錄/註冊後可看大圖

作者: momokei72    時間: 2014-12-1 17:19
TS5823都玩得過$200
作者: isaac006    時間: 2014-12-1 17:36
我自己都整緊隻250,不過我買咗ts351,都係200mw。Ts5823好似有好多 quality control issue,要睇吓你好唔好彩買度隻 work既。ts5823 taobao最平110人仔,ts351就99
作者: 恆.com    時間: 2014-12-1 18:05
咁用普通天線可以幾遠呢
作者: isaac006    時間: 2014-12-1 18:26
恆.com 發表於 2014-12-1 18:05
咁用普通天線可以幾遠呢

我岩岩買炸,仲未運到香港,咩都未有
作者: 阿昌    時間: 2014-12-2 00:18
個人覺得玩穿越嘅250機仔用ts8523都掂,實際玩嘅時侯都係喺附近一、二百尺半徑範圍,因為會成日撞成日執,飛得遠得滯炒咗連隻機都揾吾番重麻煩!
作者: 恆.com    時間: 2014-12-2 09:12
明白,一陣落單先,另外可以分享一下cc3d設定嗎
作者: 阿昌    時間: 2014-12-2 10:27
無飛行經驗用番佢內建數據,如果飛過電直我覺得呢個幾好,Axislock ,Axislock ,Rate.

作者: 恆.com    時間: 2014-12-2 13:28
琴晚落街試飛左,室內都幾定,係覺得條尾唔夠實,會小小走,已經用axislock
作者: momokei72    時間: 2014-12-2 22:56
請問cc3d定高可吾可以set緊D
作者: 恆.com    時間: 2014-12-3 00:51
Trust 果項cruise control 高度都算定
作者: 法師傅    時間: 2014-12-4 12:36
isaac006 發表於 2014-12-1 17:36
我自己都整緊隻250,不過我買咗ts351,都係200mw。Ts5823好似有好多 quality control issue,要睇吓你好唔 ...

YES , 我3個月前買左隻 TS5823 好大干擾紋  , 賣家話原來佢最新果批全部都有問題 , 果批死貨有無回收我唔知 , 但肯定近日仲有人新買都有呢個問題 !!!

250機用輕巧D , 介紹呢隻野 ....
唔計天線只係6克 , 有測試佢200MW好足料 ,
另佢跟果條5DB天線都好正 , 比冬菇強好多 ,

同我另一隻TS832 600MW 比較 , 圖傳質量沒分別

登錄/註冊後可看大圖