RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: tamiya 將出DT-03T [打印本頁]

作者: billgate803    時間: 2015-2-5 22:14
標題: tamiya 將出DT-03T
其實個花真係唔吸引,不過部車勝在可玩on road,反車亦不怕整花油壓

作者: jj2006    時間: 2015-2-5 23:12
唔錯啵!!!!!
作者: sfdo    時間: 2015-2-6 09:07
就咁睇,前輪同後輪一樣郬係用六角接合,輪胎選擇多。(之前係用專用前輪...)
作者: DK666    時間: 2015-2-6 09:49
sfdo 發表於 2015-2-6 09:07
就咁睇,前輪同後輪一樣郬係用六角接合,輪胎選擇多。(之前係用專用前輪...) ...

seems like same as the Neo Fighter....they just changed the body and wheels/tires....
作者: GK771    時間: 2015-2-6 09:57
前輪應該行啤呤,因為唔係行四驅。
作者: billgate803    時間: 2015-2-6 13:06
GK771 發表於 2015-2-6 09:57

對哦,前輪與wr-02一樣行啤鈴

作者: billgate803    時間: 2015-2-6 13:08
DK666 發表於 2015-2-6 09:49
seems like same as the Neo Fighter....they just changed the body and wheels/tires....

同埋跟TL-01殼柱,頭轉向upright 係wr-02個份

作者: billgate803    時間: 2015-2-6 13:10
sfdo 發表於 2015-2-6 09:07
就咁睇,前輪同後輪一樣郬係用六角接合,輪胎選擇多。(之前係用專用前輪...) ...

不是前六角的,如要改六角,可考慮df-03前膽

作者: vcslll    時間: 2015-2-6 15:09
應該個Street rover 咁!

作者: vcslll    時間: 2015-2-6 15:10
應該同Street rover 咁!

作者: kiying    時間: 2015-2-6 15:23
3月到香港,定價6XX
作者: min    時間: 2015-2-6 19:10
相中睇到不是用六角的。
作者: vcslll    時間: 2015-2-7 12:19
很期待,希望尼到時唔好咁貴!
作者: chanleon    時間: 2015-2-7 15:24
期待
作者: 965    時間: 2015-2-7 15:54
Good to see more 1/10 Stadium truck size "On Road" rubber tire ...
作者: paulaner    時間: 2015-2-7 19:19
反車唔花油壓 like 呀!
作者: sfdo    時間: 2015-2-8 21:20
GK771 發表於 2015-2-6 09:57

睇錯,前輪唔係六角有D失望。玩返我架  DT02 算數了。我見有唔少後驅 Short Course 前輪同後輪都係用六角,我以為呢架都係....

作者: 3dfxhuangfang    時間: 2015-2-9 19:45
阔胎正啊!
作者: billgate803    時間: 2015-2-9 21:26
3dfxhuangfang 發表於 2015-2-9 19:45
阔胎正啊!

其實小弟早已安裝
作者: billgate803    時間: 2015-2-18 00:54
呢隻殼原來之前都出過比AVANTE車底
作者: 1BM    時間: 2015-4-1 12:38
夏天雨水天氣多 , 跟車四條呔玩水都可以
作者: cyberkohk    時間: 2015-4-1 16:04
換無刷重好玩
作者: 1BM    時間: 2015-4-3 10:51
C兄你個頭像我認得 , 因為好少見純白12仔殼 , 好耐之前在JV見過你玩車 ,
當時我同車友都異口同聲話: 系我地見過最慢的12仔 , 點解12仔玩到咁慢
作者: billgate803    時間: 2015-4-3 14:31
1BM 發表於 2015-4-3 10:51
C兄你個頭像我認得 , 因為好少見純白12仔殼 , 好耐之前在JV見過你玩車 ,
當時我同車友都異口同聲話: 系我地 ...

係啊,我玩部12仔用啲電同電子野非主流,車速比較慢,但勝在車輕,損耗少,行車時間長,當時我用1300mah行over30分鐘,歡迎賜教
作者: 1BM    時間: 2015-4-3 14:50
billgate803 發表於 2015-4-3 14:31
係啊,我玩部12仔用啲電同電子野非主流,車速比較慢,但勝在車輕,損耗少,行車時間長,當時我用1300mah ...

12仔一向以速度感吸引玩家 , 不是用來鬥耐力吧 , C兄想玩耐力其實有好多其他選擇 , 例如話 : 貨櫃車 , 坦克 , 慢爬..... 樂趣更貼近C兄的環保經濟玩法 , 總好過玩到架12咁慢 , 失去12原有的色彩 , 小弟只系以客觀條件分析 , 對事不對人 , C兄唔好介意

用1300mAh 電 玩到30分鐘的12仔 , 相信已經不是一部12仔了

作者: 1BM    時間: 2015-4-3 14:54
RC系燒銀紙玩意 , 一般人話的敗家野黎
玩得RC就唔慳得咁多架喇
作者: 1BM    時間: 2015-4-3 15:04
補充幾句 ,  玩貨櫃車 , 坦克 , 慢爬 都好花錢架 , 但系勝在一排電玩好耐 , 我估5000mAh 連續不停都可能玩到接近30分鐘掛 , 12仔咁輕用1300mAh , 貨櫃車咁重用5000mAh來作比較 , 已經系讓給12仔了 , 總括而論 都系想帶出一句 : 12仔唔系慢爬, 唔系玩得耐取勝 , 而且30分鐘是否連續玩無停過呢? 如果系的話 , 會唔會辛苦左自己眼水呢 , 何必呢

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2