RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 以後LM組係唔係要開放埋比FF車架玩? [打印本頁]

作者: Scania    時間: 2015-2-18 10:58
標題: 以後LM組係唔係要開放埋比FF車架玩?
日產剛發佈左GTR LM Nismo既P1車,係FF設計,冇錯,係1250匹既FF車,以後RC LM組係唔係要整組FF LM先得?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: nel3838    時間: 2015-2-18 11:33
interesting.....
作者: tsanpong    時間: 2015-2-18 14:00
千幾匹放頭。
作者: chacha    時間: 2015-2-18 23:21
會唔會超級勁推
作者: kiev    時間: 2015-2-19 04:25

前輪 13吋 尾輪 9吋阔, 引擎是 V6 twin turbo 约 550 匹,另外 700 匹是 KERS,據說很大既回收能量來自頭迫力。

玩開 touring 如果手多多、拆過頭 / 尾皮帶既可能會感覺到,頭驱比尾驱好控制。

作者: rk2    時間: 2015-2-19 17:21
Looks good.
作者: Scania    時間: 2015-2-19 19:29
可以係自製車架,頭碌獨立FF,尾擔仍然要硬軸,如果賽例容許既話我有興趣重返RC界
作者: rk2    時間: 2015-2-21 17:11
引擎不是與 RC 的 FF 相同,現在是放在前輪後面。。。。。即是 mid engine, Fornt wheel drive. MF 了。而不是 FF.
作者: kiev    時間: 2015-4-25 20:57
雙星今年出 !?

◇ RCC NISSAN GT-R LM NISMO Launch version(F103GT)【仮称】
作者: sam0724    時間: 2015-4-25 23:34

呢款車殼??

http://www.rakuseimodel.co.jp/on ... fo.php?jisya=188950
作者: sam0724    時間: 2015-5-14 19:24
F103GT ......
作者: feihome1    時間: 2015-5-14 20:57
希望快D有凈殼啦
作者: kiev    時間: 2015-5-15 04:07

103GT .... 好頭痕 !

作者: 波板糖    時間: 2015-5-15 06:58
可惜RC  嘅頭驅車裝唔落,唔係大把人改用LM 殼。

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2