RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Help !! awd pcb 奶野 !! [打印本頁]

作者: terencelyl7411    時間: 2007-3-7 21:06
標題: Help !! awd pcb 奶野 !!
岩岩想換左原裝果條天線做電線果 d 線,
之後辣到塊pcb飛左粒大約 1mm x 1mm 既類似 ic 既物體出黎,
之後冇理,繼續辣,之後落鍚,可能辣雞勁得濟, 220v ,
之後塊 pcb 焦左小小,而加接收仲差左

作者: 韓哥    時間: 2007-3-7 21:23
果粒野冇左就接收唔到架喇,換個塊把啦
作者: KamSing    時間: 2007-3-7 21:37
之後辣到塊pcb飛左粒大約 1mm x 1mm 既類似 ic 既物體出黎
銲返上去得唔得?
辣雞係計watt數,唔係voltage

作者: lolman    時間: 2007-3-7 21:44
係時候換 AD 底版 啦!
作者: terencelyl7411    時間: 2007-3-7 21:51
原帖由 KamSing 於 2007-3-7 09:37 PM 發表
之後辣到塊pcb飛左粒大約 1mm x 1mm 既類似 ic 既物體出黎
銲返上去得唔得?

吾知邊度飛出黎 AR !1 ><
作者: terencelyl7411    時間: 2007-3-7 21:53
原帖由 lolman 於 2007-3-7 09:44 PM 發表
係時候換 AD 底版 啦!

AD ........ 又要 買控 !? ++埋埋成 2千蚊  ><
作者: KamSing    時間: 2007-3-7 21:54
你試下post d 相出黎睇下
作者: 韓哥    時間: 2007-3-7 22:13
原帖由 KamSing 於 2007-3-7 21:37 發表
銲返上去得唔得?

唔得架,我之前都試過,去比人整d人都話冇計,要換pcb

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2