RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: kyosho tf7 大家點睇? [打印本頁]

作者: tat1010    時間: 2016-3-17 00:32
標題: kyosho tf7 大家點睇?
kyosho tf7  大家點睇?'

Kyosho京商即将在9月推出全新TF7 4WD 1/10竞赛级电动房车。全新的车架设计,采用了包括浮动式舵机座、浮动式电池固定座,能够减少车架不必要的扭动。重心更靠近中线,底板左右布局更平均,操控反应会更易于车手提前判断。2.25mm厚度碳纤底板、2.0mm二楼板、3.5mm厚度超强壮碳纤油压架,TF7的整体强度大幅提升。短身避震采用著名的”Velet”涂层,通过长期测试,避震长度缩短了2mm,无论在沥青还是地毯赛道都有极佳的行走表现。皮带传动,64P齿轮,轻量化差速器,轻量化铝制轴套,提高传动效率。Kyosho TF7相信具备IFMAR世界赛A组实力,请拭目以待。

作者: tarotrex    時間: 2016-3-17 01:30
吾洗點睇
作者: albertau2011    時間: 2016-3-17 07:03
冇 parts
作者: Tam    時間: 2016-3-17 08:15
spare part 好重要, 少人玩無件都幾煩
作者: edmundkevin    時間: 2016-3-17 10:06
my friend's fix more than play....
作者: joeechiu    時間: 2016-3-17 10:36
車好無用、無零件玩時下下要睇住………點set得好部車……新車入場或jv試車……等一下甩尾或後車撞到爛野………無零件買?車做景品右不是?等零件………?這車只各得在日本玩比香港好點……起碼零件都有。
作者: blackshark3    時間: 2016-3-17 13:15
永利代理
作者: sean2013    時間: 2016-3-17 14:48
送俾你都拿拿聲賣左佢,車價拍得住歐洲日本純賽車價,但KWS無間有件,下下走去永利買咩?
作者: ICY    時間: 2016-3-17 15:42
一部好車敗在無良永利上
作者: vones    時間: 2016-3-17 16:25
既然永利幫唔到Kyosho賣車,点解Kyosho仲揾佢做代理,是否沒有其他公司想做代理?
作者: tat1010    時間: 2016-3-17 19:39
有無日本網站可以直接單呢?
作者: tat1010    時間: 2016-3-17 20:07
即時上永利都無現貨件賣?定態度好差?如果無有無得訂呢?
新手勿見怪
作者: stevensh    時間: 2016-3-17 20:35
只能怪香港太細市場,永利只需要睇大陸市場就夠!
作者: alex035    時間: 2016-3-17 21:55
其实现在大陆玩电房的话京商都好少人玩。
作者: tat1010    時間: 2016-3-17 21:57
yokomo better?

作者: kennywch    時間: 2016-3-17 22:18
kyosho forget it
作者: sean2013    時間: 2016-3-17 22:51
xrayyokomotamiya
作者: blackshark3    時間: 2016-3-17 23:00
tat1010 發表於 2016-3-17 20:07
即時上永利都無現貨件賣?定態度好差?如果無有無得訂呢?
新手勿見怪

永利過去嗰卅十年都冇做零售,你冇account或唔識佢地,踩上去唔做你生意,就算你入到去,除咗蚊車嘢,會見佢大部份貨架仲以為去咗80-90年代,好多舊parts,但你要嘅就通常冇。你識佢嘅,咪求佢幫你訂,佢得閒咪幫你訂囉!人地70年代已經代理京商,日本人重感情,唔會除佢名,況且人地唔係冇入貨,係唔入小衆嘢啫,你睇蚊車四圍幾多

作者: JoeWong    時間: 2016-3-17 23:47
京商冇件真係怕怕,轉晒玩traxxas,人哋Rcmart代理做得幾好

作者: tat1010    時間: 2016-3-18 00:20
yokomo 邊間代理?但平跑TRAXXAS好似唔係強項,我都有部SLASH齊件真係唔同D。
作者: tat1010    時間: 2016-3-18 00:23
唉,仲聽個老細介紹入左呢部TF7  TIM >.< 今次中伏

作者: tat1010    時間: 2016-3-18 00:25
唔通要一次過訂定所有備件。唔係壞先買下下等個幾兩個星期真係大0樂了~定買過部 YOKOMO BD7 好呢-.-
我見RCMART   BD7 都好齊件

作者: 965    時間: 2016-3-18 00:49
咁大鑊? 細個八十年代果陣乜鬼都京商過喎,而家都情意結鐘意買 Kyosho,,,,
作者: tat1010    時間: 2016-3-18 00:57
965 發表於 2016-3-18 00:49
咁大鑊? 細個八十年代果陣乜鬼都京商過喎,而家都情意結鐘意買 Kyosho,,,,

放俾你收藏^^要唔要

作者: brianych    時間: 2016-3-18 01:00
tat1010 發表於 2016-3-18 00:20
yokomo 邊間代理?但平跑TRAXXAS好似唔係強項,我都有部SLASH齊件真係唔同D。

Yokomo 偉高代理,東方街門市二樓大把件,廣華街都有
作者: edmundkevin    時間: 2016-3-18 08:34
Xray la.

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=369885&mobile=1

作者: otaku521    時間: 2016-3-18 08:39
Yokomo distributor is waigo
作者: james9999    時間: 2016-3-18 08:51
一次買兩盒,一盒做零件
作者: jaccs    時間: 2016-3-18 10:13
我都對京商好失望,由lazer zx玩起,香港代理係唔願做,你上去佢個官網睇下,日文版就好詳盡下,英文版就求求其,證明果廠跟本唔重視海外市場,諗住做本土就算,同埋做mini z咁好搵,仲點會有心攪其他車種呢?
作者: sean2013    時間: 2016-3-18 10:53
tat1010 發表於 2016-3-18 00:23
唉,仲聽個老細介紹入左呢部TF7  TIM >.< 今次中伏

聽那個老細介紹? 透露一下ok ?  

作者: sean2013    時間: 2016-3-18 10:55
永利班老坑呢鋪靠 optima 有D生意可能
作者: 3888    時間: 2016-3-18 11:28
八十年代開始玩嘅師兄點都對optima有D情意結,你幾唔喜歡今次點都會比“永利”劏一刀!!!
作者: tat1010    時間: 2016-3-18 11:45
其實我都知架車係幾正,只係唔想下下等件。
作者: RCandylau    時間: 2016-3-18 12:58
快砌,等你報告
作者: blackshark3    時間: 2016-3-18 14:49
玩得冷門車就要自己備件,我玩Awesomatix買三盒車,兩架落地一架做parts頂住

作者: KYOSH0    時間: 2016-3-18 16:13

京商都係日本出式品牌
但香港代理永利無能
TF 2........TF7 浪費創造人心血
有出12仔但無parts in kws
作者: tat1010    時間: 2016-3-18 17:28
咁搵鋪頭同永利訂件  都係好耐先有?有無C  兄試過要幾耐。
作者: kennywch    時間: 2016-3-18 17:47
Hong Kong 個市場咁細,佢都唔埋得咁多
作者: cc4321    時間: 2016-3-18 18:06
京商呢類車無零件,砌好當擺設無妨,落場玩真係要玩得好小心
作者: hing830    時間: 2016-3-18 19:42
架車幾好都無用,無零件
作者: kkchung    時間: 2016-3-19 04:48
TF7 車子走勢較安定不錯,金屬波箱及牛角外型沒有什麼大偷輕會較耐撞。懸掛膠料是加硬,如果不是大撞也沒什麼問題。如要買後備零件主要是A臂、轉向杯、C座、臂碼膠、萬向及尾柸。這些零件一般去玩車時也會有現存後備作損壞時即場更換,而大齒也多會有兩份及一盒常用螺絲為基本。現在的 TF7 應是第二水貨,代理之前也來過零件。一般店家現在入零件很謹慎。你可以問回賣的店家代訂購零件,代理有現貨約一兩天,沒有約一兩星期。Kyosho 零件一般可問鍵詮、鴻星或萬里。不喜歡本地買可在網上如: 上競、Tower Hobby 等選購。而有些懸掛零件和一些車共用。如果新玩先跑 13.5T Blinky ,慢慢感受一下反應先。直到跑出來能每圈線位一樣,完全掌握不會碰撞及上路邊後才好開 Boost 加快車子。否則有多多零件也會不夠換。
作者: jj2006    時間: 2016-3-19 10:15
學setting 其實都應該係咁,先做到穩定,才再講set 車

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2