RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: servo一問 [打印本頁]

作者: kins    時間: 2007-6-10 19:43
標題: servo一問
請問1\8通常用咩servo???
作者: shanfung700    時間: 2007-6-10 20:00
原帖由 kins 於 2007-6-10 19:43 發表
請問1\8通常用咩servo???

我自己D大腳用緊KO 2143 / Sanwa ERG-VX 做轉向, Hitec / Futaba做油門...........小弟用來閒玩覺得應付有如。

當然有更多大扭力又快嘅servo選擇, 不過$$$$$$$$$就!!!!!!!!!!!!!!!
作者: kins    時間: 2007-6-10 20:07
原帖由 shanfung700 於 2007-6-10 20:00 發表

我自己D大腳用緊KO 2143 / Sanwa ERG-VX 做轉向, Hitec / Futaba做油門...........小弟用來閒玩覺得應付有如。

當然有更多大扭力又快嘅servo選擇, 不過$$$$$$$$$就!!!!!!!!!!!!!!!

Thank you
how about use on 1/8 buggy??
作者: shanfung700    時間: 2007-6-10 20:26
原帖由 kins 於 2007-6-10 20:07 發表

Thank you
how about use on 1/8 buggy??

我自己个先前提個幾隻都啱Buggy用, 轉向唔係最快个款不過都唔遲鈍架....而且有13kg扭力

Ko我自己用左幾年都冇事....而家應該出左新model我就唔太清楚喇

隻Sanwa VX同樣都幾快同有13kg扭力......

你可以再睇下其他牌子啊!!!!!!!

小小意見希望分享下

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2