RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: about f350 [打印本頁]

作者: kennily    時間: 2007-6-21 14:18
標題: about f350
我想問下f350有冇得玩轉波? 係咪4wd? 如果冇佢好玩之處係邊呢?
thx
作者: AltezzaMak    時間: 2007-6-21 14:25
3速波箱, 4WD, 陣式車架, 葉片避震, 頭尾硬軸, 玩像真...

至於性能, 我未玩過, 留返俾其他版友講~

作者: 有勇冇謀    時間: 2007-6-21 14:38
但由於前後擔及波箱太肥美, 加上原裝軚軨比例細小之關係, 以致前後擔及車底中心離地距離不足, 當行駛比較爛之道路時, 容易引起撞底 "long" 起架車而冇法動彈之情況

不過在升高車身及離地距之後都不失為一部戰鬥力強之爬山車(not 慢爬)

作者: kennily    時間: 2007-6-21 15:35
可以換大碌嗎? 會唔會好快?
作者: 有勇冇謀    時間: 2007-6-21 15:38
原帖由 kennily 於 2007-6-21 15:35 發表
可以換大碌嗎? 會唔會好快?

可以換...有好多 師兄都換 o左....你可以爬 o下 其他帖睇
呢架 o野 唔係玩速度, 玩力.... 驚你話佢慢...

作者: AltezzaMak    時間: 2007-6-21 16:04
我都想問下D葉片避震會唔會太硬, 影響避震行程?
作者: jayjay    時間: 2007-6-21 19:28
原帖由 kennily 於 2007-6-21 14:18 發表
我想問下f350有冇得玩轉波? 係咪4wd? 如果冇佢好玩之處係邊呢?
thx

係4ws 玩燈就最好玩啦
作者: simon6678    時間: 2007-7-14 10:42
I want to join the F-350 family, but how much will that cost with all the options????
作者: Sazabi    時間: 2007-7-14 10:53
原帖由 AltezzaMak 於 2007-6-21 16:04 發表

我都想知吓:葉片避震設計和筒式(油壓、彈弓)設計,在越野車上會產生什麼不同的效果
作者: rocky    時間: 2007-7-15 00:28
原帖由 AltezzaMak 於 2007-6-21 16:04 發表

MANUAL 入面講可以選擇葉片數量,要幾軟有幾軟。
作者: SPAWN    時間: 2007-7-15 01:53
一句講晒:像真only!!!
作者: rocky    時間: 2007-7-15 13:51
http://www.tamiyausa.com/images/ ... 58372_tech-tips.pdf

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2