RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: AWD幾個問題 [打印本頁]

作者: EricRC    時間: 2007-7-7 09:42
標題: AWD幾個問題
小弟未玩過mini-z.想問下各位師兄

1.想買部要自己砌個隻AWD,係咪有曬全車bearing?有冇d乜野係必改既?
2.7人車殼fit唔fit到落AWD度?有d殼係咪要改車長先得??mini-z殼一般幾$$?
3.AWD本身個receiver係咪AM 27Mhz既?只要係AM 27既控就用到?
4.有冇人係AWD車架疊FET咖?

以上....thanks

作者: 4xxxx    時間: 2007-7-7 18:37
當然一買就要買釃全車bering....要買飄移呔....

要視乎個殼的長度...有D就要買多舊野先可以再加長...一般白殼唔過$100...有色個D就$150到

e樣就唔係好知...如果你係am 的就要用番am的控...頻道就隨你換

awd車唔係話無人壘...不過就小...如果要壘的話...就要cut小小野

如有錯漏...歡迎更正...
作者: terencelyl7411    時間: 2007-7-7 18:41
1.想買部要自己砌個隻AWD,係咪有曬全車bearing?有冇d乜野係必改既?   有 , heatsink , 呔
2.7人車殼fit唔fit到落AWD度?有d殼係咪要改車長先得??mini-z殼一般幾$$?   fit , 1dd , about$150
3.AWD本身個receiver係咪AM 27Mhz既?只要係AM 27既控就用到?  係
4.有冇人係AWD車架疊FET咖?  唔明
有人會係 AWD PCB 疊 FET

作者: terencelyl7411    時間: 2007-7-7 18:43
原帖由 4xxxx 於 2007-7-7 06:37 PM 發表
當然一買就要買釃全車bering....要買飄移呔....

要視乎個殼的長度...有D就要買多舊野先可以再加長...一般白殼唔過$100...有色個D就$150到

e樣就唔係好知...如果你係am 的就要用番am的控...頻道就隨你換
...

唔識唔好亂答 , 頻道只有 27頻 , 頻率先係随你換!
作者: 4xxxx    時間: 2007-7-7 18:44
哦...sorry...我唔係好知e樣野
作者: EricRC    時間: 2007-7-7 22:19
thx, brothers

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2