RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 詢問02呔,裝呔方向 [打印本頁]

作者: pliablewai    時間: 2007-7-14 21:33
標題: 詢問02呔,裝呔方向
各大drift master,照說明書睇,應該較薄果邊呔邊係內側,
有yokomo pat.p.字樣,呔邊較厚果邊就係外側...
但係我係度諗,就算較埋大camber,都未必掂到條呔邊落地,
咁係咪真係咁裝既先?第一次玩呢D呔,真係唔識嘞...
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-7-14 21:36
照佢咁裝就岩嫁啦~~camberset佢2度就好好跑~!
作者: Edde    時間: 2007-7-14 22:02
下次換呔時剩換硬膠圈就得, 保留番條呔, 唔使成 set 買.
作者: pliablewai    時間: 2007-7-14 22:57
OK,既然羊咩兄咁講,咁就試下先...
Edde你唔講我真係唔知,但係我見親都係連呔一對咁賣,好似無乜見過淨圈
定係比你地掃哂呀??
作者: 地獄羊咩仔    時間: 2007-7-14 23:15
淨圈太搶手啦~我地有時都入唔到貨~!!
作者: Edde    時間: 2007-7-15 00:43
因越來越多人玩 drift, 02 圈最搶手, 唔關我地事o架 .....

見偉高前幾日有番淨圈, 好入 d 貨 la.
作者: 肥尹    時間: 2007-7-17 23:45
我想問~點樣換個硬膠圈出黎.我囉唔到佢出黎.應該點樣做呢???
作者: ewltang    時間: 2007-7-18 12:43
插個細一字羅絲批入去個呔同呤之間 (我通常會插背面,花左無咁礙眼)

一路沿呔邊推

推左條內呔邊出黎
咁就成個呔除到出黎

你要除左個吰先換得膠邊

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2