RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我想把sevro底板 改成遙控on /off (點攪)thx [打印本頁]

作者: NINEDOWN    時間: 2007-11-26 14:45
標題: 我想把sevro底板 改成遙控on /off (點攪)thx
我想把sevro底板 改成遙控on /off (點攪)thx
我知的方法
1: 用機械 sevro頂按制(唔係太想用)
2: 把sevro馬達焊走,改成電子開關+二極管(但vr唔知點攪)(小弟想用這方法)
   聽說好像vr位加上二粒電阻,但唔識攪 and 用幾多電阻
3:找別人攪遙控on /off 的底板

thx
作者: ice1234    時間: 2007-11-26 14:55
原帖由 NINEDOWN 於 2007-11-26 02:45 PM 發表
我想把sevro底板 改成遙控on /off (點攪)thx
我知的方法
1: 用機械 sevro頂按制(唔係太想用)
2: 把sevro馬達焊走,改成電子開關+二極管(但vr唔知點攪)(小弟想用這方法)
   聽說好像vr位加上二粒電阻,但唔識攪 and ...

唔知點攪???..... 改咪鬼呀,買現成算把
作者: NINEDOWN    時間: 2007-11-26 15:00
原帖由 ice1234 於 2007-11-26 14:55 發表

唔知點攪???..... 改咪鬼呀,買現成算把

咁係邊到買?如鴨記,邊間鋪?????thx
作者: ice1234    時間: 2007-11-26 15:48
原帖由 NINEDOWN 於 2007-11-26 03:00 PM 發表

咁係邊到買?如鴨記,邊間鋪?????thx

kws......
作者: NINEDOWN    時間: 2007-11-26 15:55
原帖由 ice1234 於 2007-11-26 15:48 發表

kws......

THX YOU ICE1234兄,,,,,,,另外我看回早前的post,你已經講過了....thx

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2