RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 國內EP電事件新料!(6#) [打印本頁]

作者: bgydl    時間: 2007-12-17 19:50
標題: 國內EP電事件新料!(6#)
早前國內既EP爆電事故…廢話少講,去片!
http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1

作者: ALEXANDER    時間: 2007-12-17 19:55
old news........
作者: ALEXANDER    時間: 2007-12-17 19:55
old news........

作者: piccoengine    時間: 2007-12-17 20:12

作者: bgydl    時間: 2007-12-17 21:25
師兄似乎好似無睇到內容wor!

作者: marxkeung    時間: 2007-12-17 22:26
好采不嬲冇諗過買呢隻牌子D電啫!!!
作者: xrvct    時間: 2007-12-17 22:45
interesting story
作者: AMAT    時間: 2007-12-17 22:46
EP係會咁已經唔係今日O既事嚟啦.....

總之IB,EP,H ENERGY都會咁.

差時要用風扇吹住亦唔係咩新鮮事.

甚至O的電未用就已經會出水,流電池液添.....不過呢O的同常就未到客戶手,代理就已經同鋪換咗,所以大家先少見到.

咁OVERALL嚟講代理都係好負責...我講香港.....

所以我一直都話,要買襟用同唔會發生O既咁O既事O既電.....GP啦.....
作者: mk9001    時間: 2007-12-18 02:05
原帖由 bgydl 於 17/12/2007 07:50 PM 發表
http://bbs.rcfans.com/viewthread ... &extra=page%3D1

wa......everybody take care !!!!
作者: minimini    時間: 2007-12-18 02:27
原帖由 bgydl 於 2007-12-17 19:50 發表

I clear......you clear......everybody clear.......
作者: sipp    時間: 2007-12-18 06:55
ep ,ib & h energy 我都擁有 .

-- ib4200 用MUCH MORE 4A 差爆 , 出事之前 ( 時時 )聲 , 5秒左右就拍一聲 . 好采無易燃野係側邊 .
--ep 4200 我爆左2排 .一排4200mah(差戈陣爆/ 4A ) , 一排4600mah (早幾日,玩緊爆加出煙) .仲諗第一水會好D.
--H ENERGY  好小小都係出黃色水 .

總計我同我身邊既人 , EP 係最易(爆) .
作者: 城仔    時間: 2007-12-18 07:44
EP前身是否做開爆竹工廠,師父做电做做吓,十吓十吓以為做爆竹.
作者: tiger1    時間: 2007-12-18 08:01
Dangerous hobby now
作者: bgydl    時間: 2007-12-18 08:36
原帖由 城仔 於 2007-12-18 07:44 發表
EP前身是否做開爆竹工廠,師父做电做做吓,十吓十吓以為做爆竹.

師兄你講得好正… :lol :lol

作者: bgydl    時間: 2007-12-18 08:43
原帖由 AMAT 於 2007-12-17 22:46 發表
EP係會咁已經唔係今日O既事嚟啦.....

總之IB,EP,H ENERGY都會咁.

差時要用風扇吹住亦唔係咩新鮮事.

甚至O的電未用就已經會出水,流電池液添.....不過呢O的同常就未到客戶手,代理就已經同鋪換咗, ...

AMAT兄,GP好似已經唔做RC電喇wor…
作者: AMAT    時間: 2007-12-18 09:09
原帖由 bgydl 於 2007-12-18 08:43 發表

AMAT兄,GP好似已經唔做RC電喇wor…

仲有貨,只係可能未必會再DEVELOP上去....
作者: xrvct    時間: 2007-12-18 13:41
標題: 回復 16# 的帖子
點解唔再develop?
作者: emiemiemi    時間: 2007-12-18 15:42
原帖由 xrvct 於 2007-12-18 13:41 發表
點解唔再develop?

呢個問題,我聽聞系因為GP覺得RC市場太細,而且慢慢越黎越多牌子加入,所以退出RC市場,因為呢個原因,GP4600系推出前既最後之作,而且市場系日本,所以想買到可能都比較難
作者: bass1088    時間: 2007-12-18 20:50
其實係咪唔好俾d電過熱就唔會有事呢?

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2