RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 輪 + 呔登 + 呔 [打印本頁]

作者: chrislyw    時間: 2007-12-18 14:24
標題: 輪 + 呔登 + 呔
想問下..安裝..
輪 + 呔登 + 呔 係咪一定要落膠水?

若果要落..落係輪同呔登 定 呔登同呔? 還是兩層都要落?
作者: AMAT    時間: 2007-12-18 14:27
原帖由 chrislyw 於 2007-12-18 14:24 發表
想問下..安裝..
輪 + 呔登 + 呔 係咪一定要落膠水?

若果要落..落係輪同呔登 定 呔登同呔? 還是兩層都要落?

一定要落,唔係條呔會飛出嚟.
裝好晒O的呔同呔膽之後,用膠水痴條呔同鈴連接部份就OK.
作者: chrislyw    時間: 2007-12-18 14:32
原帖由 AMAT 於 2007-12-18 14:27 發表

一定要落,唔係條呔會飛出嚟.
裝好晒O的呔同呔膽之後,用膠水痴條呔同鈴連接部份就OK.

若果落左膠水..條鈴仲可唔可以換呔再用呢?
可以既話.. 係咪用暴力除舊呔.. 換新呔再加膠水呢?
作者: AMAT    時間: 2007-12-18 14:35
原帖由 chrislyw 於 2007-12-18 14:32 發表

若果落左膠水..條鈴仲可唔可以換呔再用呢?
可以既話.. 係咪用暴力除舊呔.. 換新呔再加膠水呢?

唔可以換呔
鈴亡呔亡,呔亡鈴亡
作者: chrislyw    時間: 2007-12-18 14:41
原帖由 AMAT 於 2007-12-18 14:35 發表

唔可以換呔
鈴亡呔亡,呔亡鈴亡

既然無得換呔..
點解會有淨呔, 淨鈴賣呢?
係咪因為pre mount tire & wheel set 會賣貴D呢?
還是.. 呔同鈴 都有得講究呢?!...
作者: AMAT    時間: 2007-12-18 14:44
原帖由 chrislyw 於 2007-12-18 14:41 發表

既然無得換呔..
點解會有淨呔, 淨鈴賣呢?
係咪因為pre mount tire & wheel set 會賣貴D呢?
還是.. 呔同鈴 都有得講究呢?!...

因為唔同場地有唔同呔同呔膽配搭,等你可以去到果場時,試完先痴套呔嚟用.

PRE MOUNT果O的都OK,但未必種種場地都適合......有時要自己操控時再調節返.

呔同鈴都可以好講究,視乎你自己.
作者: chrislyw    時間: 2007-12-18 14:46
完全清楚晒.. 多謝...

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2