RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: gxr15 較engine一問 [打印本頁]

作者: lo507748    時間: 2008-2-14 01:44
標題: gxr15 較engine一問
我著左車,,,部車未行過,,,副engine80度
如果我想再低溫d,,,應該係鬆主油針 or副油針
作者: valklai    時間: 2008-2-14 09:21
原帖由 lo507748 於 2008-2-14 01:44 發表
我著左車,,,部車未行過,,,副engine80度
如果我想再低溫d,,,應該係鬆主油針 or副油針

Brother,
1)其實engine80度都唔算高溫架啦
2)如果想再低溫d,,,應該係鬆主油針
作者: lo507748    時間: 2008-2-14 18:20
原帖由 valklai 於 2008-2-14 09:21 發表

Brother,
1)其實engine80度都唔算高溫架啦
2)如果想再低溫d,,,應該係鬆主油針

如果80度未算高溫....
咁如果出去走2轉..會唔會去到120 度以上架
我聽c兄講應該係100度附近...
作者: 水野太知    時間: 2008-2-14 18:36
原帖由 lo507748 於 2008-2-14 18:20 發表

如果80度未算高溫....
咁如果出去走2轉..會唔會去到120 度以上架
我聽c兄講應該係100度附近...

咁睇黎你應該出去走兩轉返黎先教囉~~110度都唔係問題既~~~
作者: ktp11542    時間: 2008-2-15 15:56
新車run engine d人話谷佢熱d會更good now 120度以下 is very good

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2