RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手岩岩買左車€ [打印本頁]

作者: alf729    時間: 2008-2-15 23:19
標題: 新手岩岩買左車€
岩岩買左架awd,想上車場玩下,因為覺得係home玩得唔係咁放
因為太細...架車又太快
本身冇fd玩mini...如果一條友上去車場玩會唔會好怪???
作者: boyki    時間: 2008-2-15 23:21
5會   因為我都係一條友....遲d都係想一個人上車場玩~~
作者: 913kaixa    時間: 2008-2-15 23:26
我都係啱啱買awd
未上過車場玩
我都覺得一條友上去車場玩好怪
所以唔感上去
作者: alf729    時間: 2008-2-15 23:29
諗住聽日放工試下上去玩下~
睇左d web 都好似得mk附近有~~
唔知係唔係呢?
作者: checkie    時間: 2008-2-16 04:47
車場有兩個,兩個都o係太子附近,新手的話,個人認為上ct比較好,較多c兄指點一下~
作者: henry888    時間: 2008-2-16 08:34
原帖由 913kaixa 於 2008-2-15 23:26 發表
我都係啱啱買awd
未上過車場玩
我都覺得一條友上去車場玩好怪
所以唔感上去

梗係唔使驚啦,
車,始終都係要係番賽道上面行既
上到車場先了解自已想要d咩, 又了解到出面人地點玩車, 唔會固步自封, 閉門造車
識多d朋友, 多d人可以同你分享玩車既樂趣
每個人都係一個人上去車場嫁啦, 只係走既時候, 又有幾多人一齊陪你呢
小弟自問將車場當係第第三個家, 要係MK等人, hea時間, 眼睏, 想去廁所....我都係上車場
又有得玩又有朋友陪.
至於上邊個車場, 最好視乎自已想要d咩, 兩個車場都上下去睇下, 感受下個環境先啦
我從來唔否定任何車場, 你喜歡哪裡係自已感覺
只係唔好盲目地唔肯上車場玩, 怕這怕那
只可以咁講, 上車場玩同自已係屋企玩係兩個層次, 不可同日而語
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-16 10:28
一個人上去無問題嫁,緊係唔怪啦~~~
上到去都有成斑人陪你玩~XD!

作者: 艷男通渠佬    時間: 2008-2-17 15:54
標題: 回復 5# 的帖子
係太子附近,新手的話,ct比較好,較多c兄指點一下
比個詳細地址我qqqqqqqqqqqq師兄指點一下新手
作者: 椰禮    時間: 2008-2-17 23:08
我係唔多夠擔上,就好似街機鋪都唔咁入咁
所以要上都搵陪先得
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-18 11:49
CT:九龍 塘尾道 66-68 號褔強工業大廈 A 座 1408 室
電話: 27838084
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-18 11:57
原帖由 椰禮 於 2008-2-17 23:08 發表
所以要上都搵陪先得

??????????有咩好驚呢??????????
作者: henry888    時間: 2008-2-18 12:09
原帖由 椰禮 於 2008-2-17 23:08 發表
所以要上都搵陪先得

why saying so?
what are yr worries?
it's simply come ad play
作者: xlarge    時間: 2008-2-18 12:13
原帖由 henry888 於 2008-2-18 12:09 發表

why saying so?
what are yr worries?
it's simply come ad play

宜家d細路諗野係有d難明
作者: henry888    時間: 2008-2-18 12:19
原帖由 xlarge 於 2008-2-18 12:13 發表

宜家d細路諗野係有d難明

i cant understand either
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-18 12:37
你是否怕機鋪有壞人???(出街都會有車啦~~)
唔好睇咁多古惑仔片啦!...香港無咁恐怖的....
請唔好介意....↓
1.你有無試過出街驚有車....
2.出街食飯要檢查晒成碟野先敢食落口???....
3.全世界人都好似想害你...等

有此現象既人極有可能已經患上Anxiety disorder,(沒有此現象都不=你沒有)
(Anxiety disorder)其實令患者長期處於緊張和焦慮狀態,
並產生不合理/過份的憂慮,有時原因不明
會嚴重影響日常工作和生活,這與一般人擔心和害怕有別!
其實係香港Anxiety disorder好平常....(我可能嚴重過你)
10個香港人總有一兩個都有輕微Anxiety disorder!
大多是家庭,工作,感情變化等.....壓力及精神過於緊張所致!
放鬆D啦香港人!健康無價....找D朋友傾計吧~~~!!
不要過份憂慮....
唔及早醫治會變成depression!!小心身體,健康無價!及早醫治吧!

作者: 椰禮    時間: 2008-2-18 13:55
小弟細擔唔係樣樣野都敢試,出街一架車都冇我就好很驚
車有馬路人,有人行路驚誰
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-18 14:14
咁你都唔係好嚴重姐,都未到驚比車車死...
有d人企係行人路都會驚比車車死嫁..!
死你都唔驚啦~咁車場同機鋪又有咩好驚呢.??

作者: henry888    時間: 2008-2-18 14:16
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-18 12:37 發表
請唔好介意....↓
3.全世界人都好似想害你... ...

kakakakakakakakakakakakakakakakakakaka
kakakakakakakakakakakakakakakakakakaka
you are wonderful!!
作者: henry888    時間: 2008-2-18 14:38
原帖由 椰禮 於 2008-2-18 13:55 發表
小弟細擔唔係樣樣野都敢試,出街一架車都冇我就好很驚
車有馬路人,有人行路驚誰

i really keen to know you
作者: xlarge    時間: 2008-2-18 14:48
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-18 12:37 發表
請唔好介意....↓
3.全世界人都好似想害你... ...

醫生
我都病得好緊要
我成日都怕自己手車唔夠快
成日都怕俾henry督patpat
咁點算
作者: henry888    時間: 2008-2-18 15:01
原帖由 xlarge 於 2008-2-18 14:48 發表

醫生
我都病得好緊要
咁點算

should be opposite wor
when can i 督yr patpat sin?
you should beware of 'Wai Gor' wor,
"ATTACK the ENERMY!!!!"

作者: xlarge    時間: 2008-2-18 15:28
原帖由 henry888 於 2008-2-18 15:01 發表

should be opposite wor
when can i 督yr patpat sin?
you should beware of 'Wai Gor' wor,
"ATTACK the ENERMY!!!!"

講到出口tim la~
我幾時做左enermy?
haha
作者: ANDYMIRIAM    時間: 2008-2-18 15:29
原帖由 xlarge 於 2008-2-18 14:48 發表

醫生
我都病得好緊要
咁點算

你呢D仲唔係(OCD)....強迫自己快d同唔好比人督到
(但係herry好似無咩督到你woo)
佢督我之ma>...<
我個D(PTSD)....
成日比人推哈哈~~
你要藥物治療,認知行為治療,及舒緩呼吸技巧!XD
自助途徑:鬆弛運動,正面思考,運動,時間管理,生活作息安排,食物營養
飲小D酒,食小支煙,做多D運動(玩車)~哈哈哈哈哈~~

作者: henry888    時間: 2008-2-18 15:33
原帖由 xlarge 於 2008-2-18 15:28 發表

講到出口tim la~
我幾時做左enermy?
haha

you are under 'Wai Gor's attack, not me wor
作者: henry888    時間: 2008-2-19 06:03
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-18 15:29 發表

你呢D仲唔係(OCD)....強迫自己快d同唔好比人督到
(但係herry好似無咩督到你woo)
佢督我之ma>...<
我個D(PTSD)....
成日比人推哈哈~~
你要藥物治療,認知行為治療,及舒緩呼吸技巧!XD
自助途徑:鬆弛運動 ...

啤利, 我有人證嫁
不過呢, 打從今日起, 我要操好d手車, 我會係自已嫁車車頭同車尾都KY, 務求多d督人, 又多d被人督
你咁老友, 唔會介意幫我手操車嫁可
作者: xlarge    時間: 2008-2-19 14:34
原帖由 henry888 於 2008-2-19 06:03 發表

啤利, 我有人證嫁
不過呢, 打從今日起, 我要操好d手車, 我會係自已嫁車車頭同車尾都KY, 務求多d督人, 又多d被人督

我怕我操返恆之後
督到你叫唔好.......停wo~
haha
作者: xlarge    時間: 2008-2-19 14:47
原帖由 henry888 於 2008-2-19 06:03 發表

啤利, 我有人證嫁

repeated~

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2