RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手第一次噴漸變殼 [打印本頁]

作者: EG9    時間: 2008-4-19 19:37
標題: 新手第一次噴漸變殼
Touning 第一次試噴,1/8 第二次試噴,謝謝!

作者: kenny_Chui    時間: 2008-4-19 19:39
正woo.........................師兄
作者: 星野一義    時間: 2008-4-19 19:40
師兄~唔好玩啦~!
作者: 笨仔    時間: 2008-4-19 19:48
原帖由 EG9 於 2008-4-19 19:37 發表
Touning 第一次試噴,1/8 第二次試噴,謝謝!

嘩!咁都叫做新手,洗唔洗噴得咁靚呀!
作者: EG9    時間: 2008-4-19 22:57
謝謝各位 C 兄,真係第一次用噴筆試噴,個Touning車花係抄模型雜誌的, 1/8就改小小,謝謝各位欣償
作者: taky    時間: 2008-4-19 23:27
漸變點噴呀???師兄...
可唔以教下........
作者: pccw18882888    時間: 2008-4-21 22:15
:L :L :L :L :L :L
作者: EG9    時間: 2008-4-23 00:46
我吾知啱吾啱,如有錯,請其他C兄堤點,
界完花之後,C起想噴漸變位置的貼紙,跟着沿住邊位噴深色,而溜空的地方噴淺色,o甘樣就噴到漸變效果。

但我有另一問題,我係鴻星買個隻膠樽油,噴咗落殼,但C起封殼貼紙嘅時候,D油會甩,但巳經用洗潔精洗過,但都一樣甩,有乜辦法呢?
作者: pkwong522    時間: 2008-4-23 09:02
唔好玩啦
新手第一次
作者: man2008    時間: 2008-4-23 09:17
新手=老手

靚到冇得彈! 俾十個GoooooooooooooD~
作者: BlackKnight    時間: 2008-4-24 11:10
真係好型~
作者: davidliu    時間: 2008-4-25 22:51
我都想噴翻個呀
作者: neoleo    時間: 2008-5-25 04:04
多謝分享............
作者: supertenchung    時間: 2008-5-27 00:04
Dear C Hing,

Would you please to advise the method to spray the driver for that 1/8. Is it the first part to paint or the last parts to spray? Need Masking before the spraying? Thank
作者: Kazaf    時間: 2008-5-27 14:44
有冇代噴服務呀
作者: monkichi0210    時間: 2008-5-27 19:31
前住諭花是"上級者向"的車花.....你噴到呢個花仲話自己係新手.......hahaha....唔好玩啦.......
靘!!!!!!!!

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2