RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 新手今日買了DF-02越野車 [打印本頁]

作者: 肥榮    時間: 2008-5-2 18:56
標題: 新手今日買了DF-02越野車
請問有冇師兄試過車、是不是好車。
作者: mikewu    時間: 2008-5-2 19:06
點解唔買 DF03 / DB01 呀??  DF02 Parts 好難買嫁啦.....
作者: li5115    時間: 2008-5-2 19:10
原帖由 肥榮 於 2008-5-2 18:56 發表
請問有冇師兄試過車、是不是好車。

點解唔係 買 之前問???
作者: gibson    時間: 2008-5-2 19:19
Alas, bought already, so enjoy it la!!  compare with the price, DF02 not a bad buggy.  Play it with good health!!
作者: 比利羊    時間: 2008-5-2 20:32
我個人覺得 DF-02 係 TT-01 的 OFFROAD 版,
基本設計比 DF-03 簡單, 傳動系統直接, 但不太適合改車新手,
因為 DF-02 有很多先天美中不足之處!

OPTION
1. 全車推捍 (原本是膠件)
2. 頭單 (加強轉向)
3. 8 粒啤令 (欠啤令)
4. 前後萬向 (如果要 jump 的話)
5. 快減速齒

小心...車身內轉向組件是直接用螺絲收入膠兜.

作者: iouand    時間: 2008-5-2 23:05
唔緊要啦...都買左,玩得開心d
架車最唔好係虛位...........冇得救
作者: Rcrounder    時間: 2008-5-3 01:11
Don't worry, most spare parts are available at Waigo.
作者: smallfaifai    時間: 2008-5-3 19:30
我覺得初玩唔駛大改,只係一定要換bearings…玩熟左先逐樣upgrade都唔遲,當然到咁上下最好就係買多幾架玩,比較下……

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2