RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 重噴失敗 [打印本頁]

作者: WallaceNg    時間: 2008-5-5 14:51
標題: 重噴失敗
本來lum住張個新殼d油洗左去重噴,點知有d地方洗唔走,攪到一da da,只好用d貼子勉強咁com住佢,唔知係咪太花呢?

作者: 1986    時間: 2008-5-5 15:29
点解要重噴呀??????
作者: rc10    時間: 2008-5-5 17:20
係咪浸得唔夠耐呢........唔緊要喇,架車一落地就自動新花com舊花咧
作者: WallaceNg    時間: 2008-5-5 22:08
因為之前d油都係噴得唔好,同埋唔係浸得唔夠耐,我浸左成晚,浸到個殼都開始爆,d油都唔甩
作者: rc10    時間: 2008-5-6 03:17
浸成晚都唔得 我用迫力油浸6,7個鐘就得喇,你用咩浸
作者: WallaceNg    時間: 2008-5-6 07:30
原帖由 rc10 於 2008-5-6 03:17 發表
浸成晚都唔得 我用迫力油浸6,7個鐘就得喇,你用咩浸

我係用brake fuild dot3啊,佢唔係完全唔甩,係甩9成,仲有1成係唔甩,同埋masking過的邊位都有條肯係到,咁其實宜加部車咁,點唔點先?
作者: rc10    時間: 2008-5-6 10:50
掂過我整好多,我番手做完一樣咁樣衰
作者: rk2    時間: 2008-5-6 10:59
原帖由 WallaceNg 於 2008-5-6 07:30 發表

我係用brake fuild dot3啊,佢唔係完全唔甩,係甩9成,仲有1成係唔甩,同埋masking過的邊位都有條肯係到,咁其實宜加部車咁,點唔點先?

用多一次 brake fuild dot3, 記得用d 海棉或 tissue 浸 brake fuild dot3 後, 撻著d 未甩既油, 等 30 分鐘, 就應該會甩.
作者: WallaceNg    時間: 2008-5-6 11:21
加埋燈會唔會好d啊?

作者: WallaceNg    時間: 2008-5-6 11:24
原帖由 rk2 於 2008-5-6 10:59 發表

用多一次 brake fuild dot3, 記得用d 海棉或 tissue 浸 brake fuild dot3 後, 撻著d 未甩既油, 等 30 分鐘, 就應該會甩.

我已經成支用曬,洗左N咁多次,過d油都係好唔聽話,d油食得好實,隻殼都洗到難埋

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2