RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 師兄 YOKOMO PLUS 用無刷果時條中單唔穩定點算 [打印本頁]

作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 17:13
標題: 師兄 YOKOMO PLUS 用無刷果時條中單唔穩定點算
各師兄
YOKOMO PLUS 用無刷果時條軸唔穩定點算
用 6.5r 中單
盡油果陣好似就黎飛出黎 中間轉果個

同埋想問下
用左無刷使唔使轉齒? 如要 轉咩齒  
而家好大聲 好似就爆炸咁
好驚  

please help

謝謝各師兄
作者: 比利羊    時間: 2008-5-14 17:30
DRIFT  PLUS 我用無刷 3.5r

DRIFT MASTER -
車架太軟 - 中軌尾盃或中單有機會爆裂.
前後波箱 - 不能完全密封,差速掃牙.
原裝差速 - 收緊後會返鬆,返鬆後會燒差速齒.差速中央螺絲太幼,易斷.
原裝轉向 - 轉向不足,須更換OPTION件.

DRIFT PLUS -
車架太重 - 由於賽例由1500g改為1400g,車架太重了.
前後波箱 - 塑膠零件,不小心開合會滑牙.
原裝差速 - 收緊後會返鬆,返鬆後會燒差速齒.差速中央螺絲太幼,易斷.

http://www.sars-army.com/hobby/tko.htm
作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-14 18:04
原帖由 kaidogg 於 2008-5-14 17:13 發表
各師兄
YOKOMO PLUS 用無刷果時條軸唔穩定點算
用 6.5r 中單
盡油果陣好似就黎飛出黎 中間轉果個

同埋想問下
用左無刷使唔使轉齒? 如要 轉咩齒  
而家好大聲 好似就爆炸咁
好驚  

please help

...

可以試下換用金屬直軸杯...可以減少唔穩定....

作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 20:21
原帖由 長崎良尾 於 2008-5-14 18:04 發表

可以試下換用金屬直軸杯...可以減少唔穩定....

唔知而家仲有冇你呢架 DRIFT MASTER LIMITED EDITION 賣呢

良兄
仲有冇多D你呢架 車既相睇下呀
我中毒太深

中左良尾毒 呢次唔方唔 長期糧尾 囉
作者: ok7093942003    時間: 2008-5-14 20:52
where can buy 金屬直軸杯??
作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 21:12
原帖由 ok7093942003 於 2008-5-14 20:52 發表

良尾店?
作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 21:30
原帖由 比利羊 於 2008-5-14 17:30 發表
DRIFT  PLUS 我用無刷 3.5r

DRIFT MASTER -
車架太軟 - 中軌尾盃或中單有機會爆裂.
前後波箱 - 不能完全密封,差速掃牙.
原裝轉向 - ...

由於賽例由1500g改為1400g,車架太重了.

1400G 連唔連電 ? 唔連電 我都仲得 而家 1320 車身 令 加 車殼
電 用 LIPO 都多過 1500 啦
作者: 比利羊    時間: 2008-5-14 22:28
連電加車殼 full set 1400g

but T2'007 用 LIPO 電 full set 1390g

不過玩飄移就無所謂啦!

作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 23:31
原帖由 比利羊 於 2008-5-14 22:28 發表
連電加車殼 full set 1400g

but T2'007 用 LIPO 電 full set 1390g

不過玩飄移就無所謂啦!

1400 包電  我唔用殼都過重
不過1500 都過

作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-14 23:31
原帖由 kaidogg 於 2008-5-14 20:21 發表

唔知而家仲有冇你呢架 DRIFT MASTER LIMITED EDITION 賣呢

良兄
仲有冇多D你呢架 車既相睇下呀
我中毒太深

中左良尾毒 呢次唔方唔 長期糧尾 囉

明日番公司影架比DRIFT MASTER LIMITED EDITION 仲LIMITED EDITION 比你睇.依架連我都覺得勁.....
作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 23:42
原帖由 長崎良尾 於 2008-5-14 23:31 發表

明日番公司影架比DRIFT MASTER LIMITED EDITION 仲LIMITED EDITION 比你睇.依架連我都覺得勁.....

謝謝
你係唔係賣$2100 果架  

作者: kaidogg    時間: 2008-5-14 23:48
PRO-D 車身加殼都 960 啦 (冇電子野 冇電 有LOOK)
點1400 呀

局你用 YOKOMO DRIFT MASTER?
TA03 都可以既我估
又唔比用 LIPO
1400 真係幾煩人

其實係唔係唔比輕過 1400 呀
作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-14 23:53
原帖由 kaidogg 於 2008-5-14 23:42 發表

謝謝
你係唔係賣$2100 果架  

果架都係一般...依架係直情可以做yokomo景品車.全車日本零件.....
作者: ok7093942003    時間: 2008-5-14 23:57
真係好想睇下
作者: catchauhk    時間: 2008-5-15 02:01
原帖由 長崎良尾 於 2008-5-14 23:53 發表

果架都係一般...依架係直情可以做yokomo景品車.全車日本零件.....

頂級景品車.....
作者: catchauhk    時間: 2008-5-15 02:02
原帖由 ok7093942003 於 2008-5-14 20:52 發表

貓貓店有......
作者: kaidogg    時間: 2008-5-15 12:57
有相未有相呀 良兄
另想8下 想睇下新哥架車 入面 可唔可以影一張睇睇
謝謝
作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-15 16:11
原帖由 kaidogg 於 2008-5-15 12:57 發表
有相未有相呀 良兄
另想8下 想睇下新哥架車 入面 可唔可以影一張睇睇
謝謝

..睇睇.

作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-15 16:31
"drift master limited edition"
yokomo  金屬六角
yokomo  鈦彈弓   
yokomo  轉向柱
yokomo  金屬直軸杯
yokomo  金屬避震波頭
yokomo  金屬萬向(頭尾)
yokomo  金屬c座
yokomo  強化波頭膠
team suzuki 金屬轉向杯 頭(0度)
team suzuki 金屬轉向杯 尾(0度)
RaySpeed 彈弓座

作者: kaidogg    時間: 2008-5-15 16:36
賣唔賣架
全yokomo
使唔使 $5000 ?

嘩!! 我要呀

謝謝相相呀

想問下你放果兩部yokomo
drift master le $2100

drift master $1700
賣左未呀

作者: 長崎良尾    時間: 2008-5-15 17:18
果兩部買左....

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2