RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 各位師兄..師姐..請幫忙 [打印本頁]

作者: simon    時間: 2006-4-19 00:21
標題: 各位師兄..師姐..請幫忙
各位師兄..師姐
我發各我部機..冇左個反飛...
點解會咁.....請各位師兄..旨教..謝謝各位
作者: wave    時間: 2006-4-19 08:47
咩机呀,4 channel OR 6 channel 呀?
作者: zifu    時間: 2006-4-19 10:20
唔知乜機,無得答
作者: simon    時間: 2006-4-19 16:59
6 channel 有兩部一都係36機.....買左幾日...冇問題..因為全新未飛過...

一部係........RIC.......22E....又係全新未飛過朋友送...因為都重係學習中重未飛得起....
.........部22E前兩天重有反飛功能...但現在冇左...都唔知點解....唔知係咪啪過個遙控後面D製所以冇左反飛功能...現.很請............各位帥兄........和.........zifu版主..........幫忙..........謝謝各位:

作者: zifu    時間: 2006-4-20 04:42
遙控後面開關關了
作者: simon    時間: 2006-4-20 17:26
請問..zifu 版主..遙控器後面開關..有1至10個製的
1.ELEV
2.AILE
3.THRO
4.RUDD
5.HELI/ACRO
6.TAIL C
7.CCPM/NORM
8.UNLOCK/LOCK
9.PIT
10.CEAR
....請問..zifu 版主..邊一個製至係...因為我唔識請..zifu 版主..
旨教........謝謝你
作者: zifu    時間: 2006-4-21 01:19
9 pitch
作者: simon    時間: 2006-4-21 03:30
原帖由 zifu 於 2006-4-21 01:19 發表
9 pitch

係咪張個製向左就得...請旨教

作者: simon    時間: 2006-4-22 22:43
zifu 版主
我以..張個製..向左...no的反方向但是都沒有出現反飛功能...請問點解
謝謝你

作者: zifu    時間: 2006-4-23 00:39
要打反飛掣[idle],前面右上,打之前小心斬死自己,,油門最高速
作者: simon    時間: 2006-4-23 04:19
以打反飛掣..但是D風都是向下吹...不是向上吹...、都唔知點解?
作者: zifu    時間: 2006-4-24 01:34
pitch 錯囉

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2