RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: AX10 同 CR-01的決擇 [打印本頁]

作者: starion    時間: 2008-7-18 00:08
標題: AX10 同 CR-01的決擇
見咁多師兄玩爬爬, 聽日想收工時出去KWS買部爬爬.但係唔知買AX10好定CR01好.....我係爬爬新手...想搵架易上手同最緊要唔易比我撞散啦
作者: jackychan1203    時間: 2008-7-18 00:25
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=83703&extra=page%3D7
爬下舊文
作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 00:48
如果想爬得得好就一定ax10
作者: sunfffd    時間: 2008-7-18 00:56
ax10!
一定唔會後恢

http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=81743&highlight=ax10

作者: gibson    時間: 2008-7-18 01:53
CR01 also no regret!!
作者: starion    時間: 2008-7-18 09:55
其實我都鍾意CR01多啲...車殼像真啲....如果可以將佢個殼擺係AX10就好啦
作者: Patrick6    時間: 2008-7-18 10:52
原帖由 starion 於 2008-7-18 09:55 發表
其實我都鍾意CR01多啲...車殼像真啲....如果可以將佢個殼擺係AX10就好啦

得架, 我都係咁諗, 但我買AX-10時未有CR01淨殼賣, 所以我只可以買隻HPI 的吉普車殼, 都OK 靚架!

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ghlight=%2Bpatrick6
作者: starion    時間: 2008-7-18 12:07
原帖由 Patrick6 於 2008-7-18 10:52 發表

得架, 我都係咁諗, 但我買AX-10時未有CR01淨殼賣, 所以我只可以買隻HPI 的吉普車殼, 都OK 靚架!

http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ghlight=%2Bpatrick6

師兄,你架係KIT車? 我都睇過....RTR會唔會再正啲?
Thank you
作者: sunfffd    時間: 2008-7-18 13:00
原帖由 starion 於 2008-7-18 09:55 發表

可以喎~~
有得賣

但AX10 RTR好膠,好快玩爛野
建議買ARTR

作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 13:01
原帖由 starion 於 2008-7-18 12:07 發表

師兄,你架係KIT車? 我都睇過....RTR會唔會再正啲鮁?
Thank you

ARTR 最正 ! 已跟option !
http://www.axialracing.com/ftp/ax10artr/

作者: starion    時間: 2008-7-18 14:38
原帖由 kaho0338 於 2008-7-18 13:01 發表

ARTR 最正 ! 已跟option !
http://www.axialracing.com/ftp/ax10artr/

請問大概幾錢?同KWS邊間有貨?
Thankyou.....今日收工去買先
作者: sunfffd    時間: 2008-7-18 15:43
原帖由 starion 於 2008-7-18 14:38 發表

請問大概幾錢?同KWS邊間有貨?
Thankyou.....今日收工去買先

大約$1700
睇下貓店

整好join我地啦~
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=87272

作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 15:45
CR01 FJ40 Body $180 at RCmodel
作者: starion    時間: 2008-7-18 17:09
原帖由 kaho0338 於 2008-7-18 15:45 發表
CR01 FJ40 Body $180 at RCmodel

謝謝....RCmodel有冇頭燈罩賣?
去貓店睇睇ARTR先
作者: starion    時間: 2008-7-18 20:12
去完貓店睇,剩係得Kit車連電子野,再問佢地,好似唔知我Up乜。可能我新手,唔係好識問佢地有冇ARTR版,佢地好似唔明 跟住去問其他店都係冇。我想請問ARTR版係橙色車?謝謝
作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 20:26
yes....only ARTR版係橙色車
作者: starion    時間: 2008-7-18 20:30
咁應該周圍都冇啦
作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 20:34
this one
作者: starion    時間: 2008-7-18 20:41
係啦師兄!請問邊度有?同幾錢?
作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 20:42
原帖由 starion 於 2008-7-18 20:41 發表
係啦師兄!請問邊度有?同幾錢?

kws .... about $17xx - $18xx
作者: starion    時間: 2008-7-18 20:47
但係我行過都唔見有
作者: starion    時間: 2008-7-18 20:50
原帖由 kaho0338 於 2008-7-18 20:42 發表

kws .... about $17xx - $18xx

師兄可以講邊間有?
作者: kaho0338    時間: 2008-7-18 21:57
原帖由 starion 於 2008-7-18 20:50 發表

師兄可以講邊間有?

most of the shop have : 鴻昇, 極速, rcmodel, 健全
u can check all the price b4 u buy
作者: starion    時間: 2008-7-19 00:03
請問rcmodel係咪貓店-有2隻肥嘟嘟家貓個間?
謝謝
作者: kaho0338    時間: 2008-7-19 00:04
原帖由 starion 於 2008-7-19 00:03 發表
請問rcmodel係咪貓店-有2隻肥嘟嘟家貓個間?
謝謝

u are right. there are fat cat in the shop
作者: starion    時間: 2008-7-19 00:18
我今晚去過啦。個到啲師兄話冇喎,同佢地好似唔明我話想要部ARTR而唔係RTR。等我聽日去多次先,跟住ShoW張ARTR相先。希望有啦。
作者: kaho0338    時間: 2008-7-19 00:19
i take this photo from 鴻昇....but 鴻昇 a bit expensive !
極速, rcmodel should cheaper
作者: starion    時間: 2008-7-19 00:26
唔該晒。我聽日再去呢2間睇先。咁急買係因為趁老虎乸唔係度先斬後奏
作者: starion    時間: 2008-7-19 20:13
今曰去睇過啦都係冇...極速話大概8月尾先有貨...
作者: starion    時間: 2008-7-22 20:50
買左啦!!
今日終於買到架ARTR啦.......用啲最basic嘅電子野玩住先,等遲啲再買啲好的電子野啦....到時要請各位高手比啲建議
作者: sunfffd    時間: 2008-7-23 09:43
原帖由 starion 於 2008-7-22 20:50 發表
買左啦!!
今日終於買到架ARTR啦.......用啲最basic嘅電子野玩住先,等遲啲再買啲好的電子野啦....到時要請各位高手比啲建議

恭喜晒!!!
有機會一齊出黎玩

最後係邊度搵到?
作者: starion    時間: 2008-7-23 12:10
好呀....不過我係新手乜都唔識
係健X訂左....不過第二日就有貨...好快
作者: sunfffd    時間: 2008-7-23 14:45
原帖由 starion 於 2008-7-23 12:10 發表
好呀....不過我係新手乜都唔識
係健X訂左....不過第二日就有貨...好快

我都係新手
不過呢度有好多高手
作者: starion    時間: 2008-7-24 01:36
我都知..... 好多高手, 希望可以學到野啦

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2