RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: tomy DPL 唔好玩.... [打印本頁]

作者: MAZDA    時間: 2008-8-7 22:12
標題: tomy DPL 唔好玩....
經過多次玩tomy DPL 後 ,連係樓下平台都試玩過 ,咁用埋普通aerc的普通車軚玩DPL後...
真係唔係咁好玩 ,接收距離方面:部車去得遠啲就收唔到信號.... 同埋部車好搶軚....
好難行直線 , 之前的TOMY AERC在接收同行直線都好過TOMY DLP的..... 同埋部車
好難控等問題: 相反TOMY AERC易玩好多 , 去幾遠部車都仍收到.
作者: SPAWN    時間: 2008-8-7 22:26
人地部車係玩漂移唔係比你行直線,用下個腦諗下la!
作者: 豬腸裡的天空    時間: 2008-8-7 23:21
遘同你溝通唔到 ......
作者: prowede    時間: 2008-8-7 23:38
飄移有幾可行直線??
作者: SPAWN    時間: 2008-8-7 23:59
原帖由 prowede 於 2008-8-7 23:38 發表
飄移有幾可行直線??

我地係冇可能同佢溝通得到的
作者: prowede    時間: 2008-8-8 00:04
原帖由 SPAWN 於 2008-8-7 23:59 發表

我地係冇可能同佢溝通得到的

再諗深一層
淨係睇部車的設計.....都明白吧
作者: SPAWN    時間: 2008-8-8 00:11
原帖由 prowede 於 2008-8-8 00:04 發表

再諗深一層
淨係睇部車的設計.....都明白吧

佢就係連D咁明顯ga野自己都唔理解,我地點解佢知...唉
作者: tomatob    時間: 2008-8-8 00:40
掉轉頭如果架 aero 用drift 胎,個後果又會點,咪一樣好難飄同好難控得到
人地個design 都唔係用黎玩快車,如果硬係要佢玩快,又點會好呢
作者: WallaceNg    時間: 2008-8-8 00:42
如果改左用軟胎,應該都會幾好跑架喎
作者: 東京化工    時間: 2008-8-8 02:00
飄移紙巴士??
作者: Dean    時間: 2008-8-8 02:03
一分錢一分貨吧
作者: ◆健仔◆    時間: 2008-8-8 11:23
2XX算係咁LA>..
行直線?咁你玩番AERO咪得LOR
作者: skywoo1105    時間: 2008-8-8 11:47
下?
部車鉑左五,六米都仲收到..
aero一早就收唔到lu...
作者: prowede    時間: 2008-8-8 11:48
原帖由 ◆健仔◆ 於 2008-8-8 11:23 發表
2XX算係咁LA>..
行直線?咁你玩番AERO咪得LOR

換條tyre已經好直
作者: Andsonma    時間: 2008-8-8 13:05
標題: 回復 1# 的帖子
買部飄移車黎玩直路,真係服左你
作者: LokSpec    時間: 2008-8-8 13:09
標題: 回復 14# 的帖子
換到Mini-Z軚

玩厭Drift
可以玩吓唔甩,但唔係好快
作者: 赤鯛    時間: 2008-8-8 22:25
原帖由 skywoo1105 於 2008-8-8 11:47 發表
下?
部車鉑左五,六米都仲收到..
aero一早就收唔到lu...

我都覺接收係有D問題=.=
不過算啦185蚊係差咁既質數
作者: SPAWN    時間: 2008-8-8 23:41
原帖由 vayeate 於 2008-8-8 23:35 發表
我果架行"池"磚都行到直
明顯係人問題

"lee"句好"arm"聽
作者: prowede    時間: 2008-8-9 01:03
今日換完電一試...行得其直
作者: checkie    時間: 2008-8-9 03:47
我都有試過呢架車,其實都可以行得幾直咼,的確真係有少許意外,但唔知點解有人講唔需要架車行到直線呢?一架車連最基本既直線都行唔到的話,試問點做到飄移呀?玩都未識就笑人地,真好笑
作者: 幽遊人    時間: 2008-8-9 03:55
我要較過先行到直線 , 有冇咩野問題?
作者: SPAWN    時間: 2008-8-9 09:45
原帖由 checkie 於 2008-8-9 03:47 發表
我都有試過呢架車,其實都可以行得幾直咼,的確真係有少許意外,但唔知點解有人講唔需要架車行到直線呢?一架車連最基本既直線都行唔到的話,試問點做到飄移呀?玩都未識就笑人地,真好笑

就係識先要笑 !玩漂移玩到直路一路漂入彎先爽!

作者: LokSpec    時間: 2008-8-9 10:06
原帖由 幽遊人 於 2008-8-9 03:55 發表
我要較過先行到直線 , 有冇咩野問題?

調完之後行到直線就冇問題啦

換其他Drift軚會令操控有分別的
有用Mini-Z玩Drift的師兄,有興趣可以試試

作者: 昌隆    時間: 2008-8-9 18:33
原帖由 SPAWN 於 2008-8-9 09:45 發表

就係識先要笑 !玩漂移玩到直路一路漂入彎先爽!

玩漂移玩到直路一路漂入彎先爽
你做到??
我衣家先練到打圓形漂移
作者: SPAWN    時間: 2008-8-10 00:45
原帖由 昌隆 於 2008-8-9 18:33 發表

玩漂移玩到直路一路漂入彎先爽
你做到??
我衣家先練到打圓形漂移

一早就做到!無論1/10,1/14,DPL,BATTLE GEAR都一樣得
作者: 赤鯛    時間: 2008-8-10 01:21
其實如果真車.. 你部車上得多搏位
條震彎左D
係highway無晒手呔走直頭都會有D斜走啦=.=
作者: terrynck    時間: 2008-8-10 05:16
原帖由 MAZDA 於 2008-8-7 22:12 發表
經過多次玩tomy DPL 後 ,連係樓下平台都試玩過 ,咁用埋普通aerc的普通車軚玩DPL後...真係唔係咁好玩 ,接收距離方面:部車去得遠啲就收唔到信號....同埋部車好搶軚....好難行直線 , 之前的TOMY AERC在接收同行直線都好過TOMY DLP的.....同埋部車好難控等問題: 相反TOMY AERC易玩好多 , 去幾遠部車都仍收到.

轉貼 Mobile01 » 遙控與模型 » 號外!!喜歡TOMY遙控車的人有福了 :
『機本上甩尾 (Drift) 本來就是一種失控的狀態 這個車車 (Aero R/C Drift Package Light) 的設計就是要不斷的失控 到達不需要高超的技術 就可以得到不斷甩尾 (Drift) 的樂趣
如果拿專業遙控小車mini-z(AWD) 要做到一樣的甩尾(Drift)效果 我覺得應該技術要很好』

根本Tomy廠都話"Aero R/C Drift Package Light"係 INDOOR R/C 室內玩無需控太遠!

[attach]182990[/attach]

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2