RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: Toptoys代理LIPO充電機即將到貨! [打印本頁]

作者: AMAT    時間: 2008-8-12 11:19
標題: Toptoys代理LIPO充電機即將到貨!
TOPTOYS代理O既LIPO充電機即將到貨啦!

12V輸入,有LIPO BALANCE功能,0.1-5A充電,1A放電,LIPO 1-6CEL, NICD NIMH 1-15CELL
附有溫度SENSOR
可USB連接電腦觀察數據(另購)

一年保養

呢個星期日到貨~

作者: Lotus    時間: 2008-8-12 14:18
幾銀???????????????
作者: AMAT    時間: 2008-8-12 14:44
原帖由 Lotus 於 2008-8-12 14:18 發表
幾銀???????????????

星期日先會報價
作者: 天照    時間: 2008-8-16 19:10
已經到貨啦~

定價係HKD480,遙控工房版友購買有折扣優惠.

鍵全有售.
作者: 天照    時間: 2008-8-18 10:39
大家購買時記得留意,由TOPTOYS/RC EVO代理O既LIPO差機,全部都係機上面貼有TOPTOYS正貨貼紙,並獨家由鍵全模型出售.
無正貨貼紙O既相同款式差機,TOPTOYS將不會提供任何保養或代保修.

敬請大家購買時留意.
作者: gary    時間: 2008-8-18 22:48
咪呀馮早前post個部??
作者: AMAT    時間: 2008-8-18 22:50
原帖由 gary 於 2008-8-18 22:48 發表
咪呀馮早前post個部??

佢還佢果部,TOPTOYS還TOPTOYS代理果部......
我地係有一年保養,一個月零件質素保修.
作者: Evo露筍    時間: 2008-10-30 16:29
呢部機叉唔叉到亞馮sir出果隻12000mah電架?
作者: AMAT    時間: 2008-10-30 16:40
原帖由 Evo露筍 於 2008-10-30 16:29 發表
呢部機叉唔叉到亞馮sir出果隻12000mah電架?

1. 最大5A充電,你12000mah,或者充到,但唔可以用到1C手則12A.....充到會較慢
2. 仲要睇佢係幾多S.....我自己唔知12000mah幾多S.....
3. 我諗大部份O既鋰電充電機,都係2S-3S,TOPTOYS呢部都係.....超過呢個S數(即PACK數)或者充唔到.....

我諗得唔得我都答你唔到,因為我都未試過舊電.
作者: Evo露筍    時間: 2008-10-30 17:05
標題: 回復 9# 的帖子
OK,thx~~或者我問返馮sir先~ ^^

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2