RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 1:8 油雞off-road 你今日買左未呀? [打印本頁]

作者: shanfung700    時間: 2008-10-7 18:40
標題: 1:8 油雞off-road 你今日買左未呀?
Lee 期大多數都係見電off-road D post 居多, 一於擺下自己架新油雞車相將情況拉番平均D先, 舊款車不過未玩過
作者: duncan520    時間: 2008-10-7 18:43
I also interested on GP truck. Could be fun to drive. My target is RC8T.
作者: 師傅東    時間: 2008-10-7 18:48
X1CRT同RC8T都係好車!
作者: shanfung700    時間: 2008-10-7 22:34
其實我都鐘意RC8T係無時間玩禁多車
作者: 小肥胖    時間: 2008-10-8 00:44
好鬼屎麗的car
作者: shanfung700    時間: 2008-10-8 08:01
原帖由 小肥胖 於 2008-10-8 00:44 發表
好鬼屎麗的car

作者: pageone1992    時間: 2008-10-11 03:40
我有佢細佬crt.5
唔知有冇機會畀佢兩兄弟見下面
作者: shanfung700    時間: 2008-10-11 08:03
有機會架, 約出來一齊玩車咪得

已將你加為好友, 有局PM你聯絡
作者: eugene.C    時間: 2008-10-11 10:54
我有:HB D8、HN  X1CR、HN X1CRT、HN X2CRT
作者: shanfung700    時間: 2008-10-11 16:08
原帖由 eugene.C 於 2008-10-11 10:54 發表
我有:HB D8、HN  X1CR、HN X1CRT、HN X2CRT

HN X2CRT同X1比較會好大分別嗎?同埋X2...........宜家賣幾多$
作者: NitroChicken    時間: 2008-10-11 16:58
原帖由 eugene.C 於 2008-10-11 10:54 發表

果然係H字頭fans
作者: ftbingobingo    時間: 2008-10-11 19:42
原帖由 NitroChicken 於 2008-10-11 16:58 發表

果然係H字頭fans

師兄應該好喜歡H-GAME添
作者: 師傅東    時間: 2008-10-11 21:02
原帖由 shanfung700 於 2008-10-11 16:08 發表

HN X2CRT同X1比較會好大分別嗎?同埋X2...........宜家賣幾多$

X1已經好好跑!係車重比其他對手重啲啫!
至於X2就未玩過,要等eugene.C話我哋知嘞!
作者: shanfung700    時間: 2008-10-12 00:02
原帖由 師傅東 於 2008-10-11 21:02 發表

明白晒, 有待eugene.C分享
作者: duncan520    時間: 2008-10-12 00:29
I was in "Cat Shop" tonight and I almost have myself a losi truck.
作者: pageone1992    時間: 2008-10-12 00:59
原帖由 shanfung700 於 2008-10-11 08:03 發表
有機會架, 約出來一齊玩車咪得

已將你加為好友, 有局PM你聯絡

好呀 定當出席
作者: pageone1992    時間: 2008-10-12 01:01
原帖由 duncan520 於 2008-10-12 00:29 發表
I was in "Cat Shop" tonight and I almost have myself a losi truck.

公起有新野玩 快d分享下玉照先
作者: duncan520    時間: 2008-10-12 01:24
原帖由 pageone1992 於 2008-10-12 01:01 發表

公起有新野玩 快d分享下玉照先

No, I was "Almost" have myself a Losi truck....

I'll still thinking of which one to go.
1) RC8T
2) HN X2 crt
3) Losi 8ight-T

Please advise
作者: fr888    時間: 2008-10-12 23:43
原帖由 duncan520 於 2008-10-12 01:24 發表

No, I was "Almost" have myself a Losi truck....

I'll still thinking of which one to go.
1) RC8T

i think the HN would be the most durable while 8-T would be the most "versatile" and also durable (but maybe less than HN). Haven't seen the RC8T yet but i guess it maybe as fragile as RC8
作者: shanfung700    時間: 2008-10-13 08:39
原帖由 duncan520 於 2008-10-12 01:24 發表

1) RC8T

HN HN HN HN HN HN HN HN HN...........多D人玩同model, 可以攪大聯盟
作者: eugene.C    時間: 2008-10-13 10:21
原帖由 師傅東 於 2008-10-11 21:02 發表

分享就不敢说啦!因现在很小操车,一個人离車場遠。
兩台車在重量上分別不大,全備差100g左右!
最大差別:
重心:engine向前了有10mm,左右集中了。結果是車跳台后易控些,飛起後,放油頭會自動下降平衡,連續左右轉彎反應快些!
齒比:變大了,總敷:(45÷10)x(48÷13)=16.62。對加速和短程跳台輕松了!用21機也够力。
輪胎:原廠是大鈴薄胎,又是反應快了。
總結:易控,反應快。
之前台X1,感觉和BUGGY比遲頓很多,不習慣,X2會在两者間。
作者: eugene.C    時間: 2008-10-13 10:22
原帖由 NitroChicken 於 2008-10-11 16:58 發表

果然係H字頭fans

H = High
作者: shanfung700    時間: 2008-10-13 12:31
原帖由 eugene.C 於 2008-10-13 10:21 發表

最大差別:
重心:engine向前了有10mm,左右集中了。結果是車跳台后易控些,飛起後,放油頭會 ...

似乎X2都有幾明顯改良, 謝謝分享
作者: duncan520    時間: 2008-10-14 02:42
原帖由 eugene.C 於 2008-10-13 10:21 發表

最大差別:
重心:engine向前了有10mm,左右集中了。結果是車跳台后易控些,飛起後,放油頭會 ...

Hi C hing,

Seems X2 could be the way to go.  Could you PM where i can get the HN x2 CRT around ? How much for that?

Many thanks.
作者: eugene.C    時間: 2008-10-14 09:51
標題: 回復 24# 的帖子
不是太明?
我因长期在大陆工作,我台車在大陆的熟店铺买!
而且我也是深圳或广州的赛场玩多。
HN去宏峰找找吧,零件什么也齐。
作者: shanfung700    時間: 2008-10-14 22:06
原帖由 eugene.C 於 2008-10-14 09:51 發表
不是太明?
我因长期在大陆工作,我台車在大陆的熟店铺买!
而且我也是深圳或广州的赛场玩多。
HN去宏峰找找吧,零件什么也齐。

X2幾多$呀師兄?
作者: shanfung700    時間: 2008-11-11 08:16
原帖由 62781916 於 2008-11-9 15:04 發表
fung 幾時有約一齊入 男生大/tko 玩下呀
hnc1rt 我玩
我想請問 如果宜家 買枝 HN jp pire 幾錢倒呀?咩型號 岩os 30vg 用 換左新引擎都未 玩過無時間>..

之前買過HN....要4佰幾蚊, JP就唔知喇. 最快要聖誕先有時間玩車, 到時約哎
作者: 小肥胖    時間: 2008-11-12 19:22
慘痛我無得同你地玩
作者: shanfung700    時間: 2008-11-13 00:53
原帖由 小肥胖 於 2008-11-12 19:22 發表
慘痛我無得同你地玩

點解呀?
作者: 小肥胖    時間: 2008-11-14 19:44
標題: 回復 30# 的帖子
12月要做工展 :'(

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2