RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: qoohtc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我係新手~玩油好定係玩電好...?

kenl 發表於 2008-10-7 01:56:17 | 顯示全部樓層

洗唔洗要玩secadu op swm 版呀,玩虛榮就另計 朔膠版連計都係3 k 0野,平過玩450 添 學機呢隻好過600n 好多 :lol
kenl 發表於 2008-10-7 18:43:18 | 顯示全部樓層
原帖由 小步 於 2008-10-7 03:22 發表
冇架...如果我叫人入手 hpm 膠機, 又會有人話重,慢,冇性能之類

加上,大圍人仕都係追3d, 我計過升上去swm op 仲貴過直接買架 op版 .
咁 21xx 同 35xx 都係差1.5k 唔同, 但 改左o既野又真係有用o既
起馬份swm kit ...

OP版要成六千幾呀,仲係冇ENG 架,膠版連ENG三千O蚊咋,OP版有幾重就唔知,膠版冇油,全重都係3.3KG左右,比600N OP 版重左100克左右

買600就要OP,吏加得唔洗啦,D膠比600堅好多
kenl 發表於 2008-10-9 11:56:56 | 顯示全部樓層
原帖由 小步 於 2008-10-8 23:42 發表
o下... swm op 喎.
唔係ex 喎
你會唔會搞錯左or 會錯意?
年頭問waigo 問過都係38xx
我當然知吏加得好啦XDDD

唔係掛,我隻士加得都玩左成三年多,當初在偉記買時都問過隻op版,要六千幾(冇eng).如果三千尾我都買op版啦
唔會減左咁多掛,得閒去八吓先 你問個隻係咪swm朔膠版呀,答你個個可能會錯耳,我都試過問隻600n同600np 答我一樣價錢....吹漲

kenl 發表於 2008-10-9 21:31:52 | 顯示全部樓層

回復 27# 的帖子

原來係咁 呢隻OP SWM版,只係中聯,相位,十字盤係改左金屬,並非我當初見那隻HPM OP 版咁樣,唔怪得平咁多啦
kenl 發表於 2008-10-10 12:18:51 | 顯示全部樓層

回復 29# 的帖子

我見6K幾個隻HPM都係膠機身,只不過直濕串住的係全金屬,金屬单向,CNC大細齒,第三金屬軸承座,副翼 升降伺服全金屬T臂同蝴蝶臂,尾就唔知有冇改,都係膠尾
一定唔係EX 個陣都未出EX,如果EX賣6K幾.............早排見人在雷記買左隻EX好似要過皮

如果玩朔膠版,唔想升級金屬件,除進口貨,二地三岸的膠都靠唔住,精準度,麻痲啦