RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Ivan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Dualsky Z5 跟 LRP Octawind 摩打比較

sleepyleung 發表於 2011-4-17 11:40:54 | 顯示全部樓層

無0得比喎,一0定係買LRP嫁因為我老友買左個Z5,,4.5T馬達,由A組變成低能組在JV變左低等民族你係米都想試下呢
sleepyleung 發表於 2011-4-17 22:22:21 | 顯示全部樓層
yst 發表於 2011-4-17 17:47
oh my god,一個A組選手竟然能因為換左摩打變成低能組。以後如果睇變個唔順眼就送只Z5比佢就得啦

師兄A組個個都有反甘上下,叮噹馬頭,比你上到去A組,要你放低手頭上用開的馬達,而要在街邊買隻Z5放在你車上,只係你喎,你又點睇丫he he
sleepyleung 發表於 2011-4-19 21:50:07 | 顯示全部樓層
馬達王1983 發表於 2011-4-18 20:08
怪不得我一直都贏不了香港選手

原來是用DUALSKY馬達的關係

馬達王大大你好,因為你在TITC用左Z5馬達而得到冠軍,所以我地就去萬里買左個4.5T來試下,點知一試之下,冇溫度又冇速道方知道已被騙了
sleepyleung 發表於 2011-4-23 16:46:42 | 顯示全部樓層
馬達王1983 發表於 2011-4-22 22:05
其实每个地区都有一些肤浅和没素质的玩家,香港也都不例外。
...

做生意,唔係做一次半次就無回頭,比你正古壹兩次又如何話比你知個馬達唔快你又唔鐘意都唔知邊個膚淺
sleepyleung 發表於 2011-4-25 11:11:27 | 顯示全部樓層
亞標 發表於 2011-4-25 11:07
謝謝你的指引, 昨日我試了9.0 ratio, 用119mod, 第9項設定是5, 第12項設定是20, delay仍是0.3s, 情況跟之 ...

真搞笑