RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5148|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買左成個月,今晚試左F103GT LA~

SUNNY888 發表於 2006-6-19 02:06:51 | 顯示全部樓層
原帖由 markpo 於 2006-6-19 00:23 發表
終於將做好左成個月的F103GT, 今晚試左LA~....
我只係改左快齒,23T MOTOR, 同避震....發覺.......
完全"奴架"唔到佢LA~..... 太快LA~
可能係呔的問題, 比盡油的話, 行唔到直路...架車就飄LA~ ...H ...

我都玩緊架103GT.都係用23T摩打04齒93/20.
速度吾錯.加速輕快.行直線好好.
輪呔配答前40度後20度.
但此車對場地要求較高.要好平嘅場地如石門.
SUNNY888 發表於 2006-6-19 17:08:52 | 顯示全部樓層
原帖由 markpo 於 2006-6-19 09:13 發表

o華~ 好開心你竟然知道我只係玩法拉利殼
係ar~ 我架係enzo, 原裝enzo 無定風翼,而我係美孚個滖軸流冰場玩, 佢係膠地, 唔係石地, 所以唔係好咬地~

sorry, SUNNY888兄,咩叫輪呔配答前40度後20度??

thx ...

我架103GT.
前40後20呔,即係SOREX呔前R40後R20
SUNNY888 發表於 2006-6-19 23:03:16 | 顯示全部樓層
原帖由 herbert1 於 2006-6-19 19:39 發表

請問如後用20呔 , 仲會唔會好易打白鴿轉???

仲有雖然車係輕 , 條呔會唔會易overheat???

由於車輕,到目前都未有overheat嘅情況
遲D天氣再熱D就未知.
不過呢架車真係幾好玩,又吾食呔.
比起一般四驅慳呔好多.仲有慳電.
一排3600可玩十幾卄分鐘.
至於打白鴿轉呢吓野同呔配答嘅關係最大.
呢架車一定要set到尾比頭更咬地.
我開頭係咁試嘅.先落對R20係尾.然後換頭呔黎試.
試過攞原裝對星星Superstick做頭.R20做尾.
吾止吾會打白鴿轉,反而好推頭.
所以可因應自已習慣去配答用呔.
多D推頭或多D甩尾.
SUNNY888 發表於 2006-6-22 22:51:40 | 顯示全部樓層
絕對吾係用黎潤滑,反而用黎增加磨擦力.
應該用呢種油.
SUNNY888 發表於 2006-6-23 01:07:46 | 顯示全部樓層
原帖由 zoozoo 於 2006-6-23 00:41 發表
5G要几钱啊?查查系唔系要用专用油?

咪就係用落個查查度囉.
有軟中硬三隻.

5g原價要三十幾蚊. 不過我知道邊度有特價賣.
係官塘雷記賣三折.大約十二三就買度.

仲有DAMPER OIL都係三折.