RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8521|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

華坑又出新機 ----- Scout X4

水野太知 發表於 2014-10-4 11:01:17 來自手機 | 顯示全部樓層
但係小弟玩既第一部gps航拍機係h500,由新出玩到而家都無咩問題出現過,唔知究竟方間有咩問題出現到,呢部新機我仲想出黎玩
水野太知 發表於 2014-10-4 11:48:06 | 顯示全部樓層
Gainax 發表於 2014-10-4 11:21
你就當我係死士吧,不斷奶野又要繼續試

老真說部H500真係唔係玩得太順利,咁快又出部多d野玩個身又痕 ...

我未up呀,update有關咩新野呀
水野太知 發表於 2014-10-4 16:59:35 | 顯示全部樓層
littlestep 發表於 2014-10-4 15:47
H500 我上面班友.....撻左十幾部啦
APM 明明接MP 又要封7 左佢, 又比人用返..

其實我反而想知撻高d師兄究竟係點玩到撻呢,我都叫做玩過一段時間,任何功能都操控過,除左手動功能收晒油之外唔知咩情況下會炸到。。。。
水野太知 發表於 2014-10-4 18:55:40 | 顯示全部樓層
Gainax 發表於 2014-10-4 17:59
頭先出去放左一轉,問題依舊  完全沒有收到及轉GPS keep住manual

已重覆拆電對頻再試亦無效

你係update左先出現呢個問題?
水野太知 發表於 2014-10-4 21:20:37 | 顯示全部樓層
Gainax 發表於 2014-10-4 19:03
係呀,之前正常
可能我黑仔,外國user 好多update左都無問題..

咁師兄可能真係運氣唔太好,我睇我都唔UPDATE住好了....
水野太知 發表於 2014-10-4 21:33:56 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2014-10-4 21:17
將APM原有的功能 續D續D release 出尼,改個殼,檔新機

可能功能上華記出品係有某缺點,但我好個人咁老實講,PHANTOM2功能上確係非常好,係玩航拍首選,但當初選擇機種時見PHANTOM主機還可以,可惜一睇埋個控時就即時有唔開胃既感覺,所以黎緊呢隻SCOUT X4我都會買都唔考慮轉PHANTOM既原因~~~
水野太知 發表於 2014-10-4 22:17:05 | 顯示全部樓層
foxHK 發表於 2014-10-4 21:44
水野兄你都幾硬頸喎,人人話佢唔好你仲買佢? 不過的大師話華科爾廢但我又飛到唔差喎。。。
四軸機在下 ...

講硬頸可能同FOXHK兄你差唔多囉^^,我經驗尚淺未有心得砌機住,都係玩住套裝先唔駛煩腦~~~~
水野太知 發表於 2014-10-4 22:21:13 | 顯示全部樓層
Gainax 發表於 2014-10-4 21:56
其實華科爾個技術支援係點聯絡的,我試過係佢官網留言係無人理..

原來GAINAX兄係其他來源得到檔案,會唔會來源不完整或有問題呀.....
我試過係淘寶華科爾網店有聯絡人,可以同佢地聯繫到技術支援的~~~