RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: RX78amuroray
打印 上一主題 下一主題
收起左側

聯署要求政府審批准/批地攪 RC 場

馬輝 發表於 2008-5-5 13:16:51 | 顯示全部樓層
原帖由 anes 於 2008-5-5 12:25 發表
提外話,TRC暫時摺咗嘅眞正原因大家都唔知,淨係知好多政府部門聯手查封,大人嘅嘢細路咪理云云.....................心淡。

查實政府部門做野不外乎一個理由 - 收投訴是也
馬輝 發表於 2008-5-8 11:09:57 | 顯示全部樓層
其實要名正言順起個合法車場,要申請改變土地用途(仲要城規會批)就得,只是補個地價就可以安安樂樂的辦車場

仲有大大個政府打官腔擋晒d只懂complain complain complain的傢伙們
馬輝 發表於 2008-5-9 07:14:19 | 顯示全部樓層
原帖由 rc10 於 2008-5-8 20:24 發表

當你有錢補過萬尺地價你會唔會用泥搞車場???

所以政府一接人地投訴車場就做野,兼快如閃電就係因為搞手冇依正手續補地價囉
馬輝 發表於 2008-5-14 10:12:51 | 顯示全部樓層
原帖由 python 於 2008-5-14 10:05 發表
要政府知到我地係有權利同其他體育運動的用家或愛好者一樣享用RC場地, 政府亦都有責任向我地提供RC場地, 無論收費與否. 我地亦都有權利發表我地的意見, 並非動不動因為有投訴就封場.難道我地唔係納稅人咩?係時候讓政 ...

殘酷的現實係,香港體育的governing body都唔當真車的汽車競運係體育,更遑論我們玩模型車的
馬輝 發表於 2008-5-31 12:31:48 | 顯示全部樓層
原帖由 ~飄道~ 於 2008-5-31 10:33 發表
政府.............................我唔想淨係有得打籃球,踢足球(起咁多球場把鬼呀)
踩板...地方又小.....放車.....又俾人小~

唔講踩板由自可,一講踩板把幾火

話說馬輝家住其中一個有滑板場的公園附近,成個公園大大個牌明文規定只准在板場踩板,收工路經公園回家,d板仔在公園路係咁踩係咁飛,保安棟響度都唔理

我們在同一個公園放車就俾幾個保安貼身招呼...板仔飛過都唔理,xyz佢地