RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2487|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想玩DIY定翼機新手問題

Andrew168 發表於 2009-4-26 16:06:59 | 顯示全部樓層
其本上買 6 channel 會長遠d , 因直升機一定要 6 channel 先玩得,
現在 under $800 power glider/一般定翼遙控機都可以買到,
當然 made in china, 同比較簡陋唔係好美觀, 但一樣玩得,
差電機想平 $3xx 左右都 ok 冇問題, 要信心買貴野啦,
個人見意學飛先, 玩過, 玩咗覺得好有興趣先咗深入了解, 再學DIY
Andrew168 發表於 2009-4-27 12:02:25 | 顯示全部樓層
under $2000, 應該唔得, 最小都要 $2300 啦,
6 channel 2.4g 控  (futaba / jr / spectrum) $12xx - $14xx
差機平 $2xx - $ 3xx, 要信心 $ 4xx - $ 1xxx 以上都有
機約 $6xx- $8xx 左右 跟 servo, esc, motor
電另買都要 $2xx
當然 made in china, cheap 冇要求啦
kws 未必有得賣咁平, 鴨記樓上私營
Andrew168 發表於 2009-4-29 11:03:46 | 顯示全部樓層
飛機圖紙我比你啦,PM左你我個MSN地阯,我發圖紙比你,你跟住做啦,我D飛機都是自己DIY,我玩飛機成本500都唔使阿,仲要連賣電子野
louis-wei 發表於 2009-4-28 23:05

ching 有d咩飛機圖紙可以提供, 我都有興趣