RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: pyc
打印 上一主題 下一主題
收起左側

PYC 09年1月份LAY0UT

pskyng 發表於 2009-1-15 02:16:03 | 顯示全部樓層
個人意見,
PYC 係路天車場.  就如真實賽道一樣. 受天氣變化影響咬地性.  這是賽車的一部份. 也是有趣的地方.
PYC 上午個場會"線"0的. 但發覺好個別. 有0的朋友架車好甩. 但有0的就一般.
去到11-12點 開始慢慢咬番. .  而且會超來超咬. 之後會有朋友要就車速免cup4 tim.
雖然唔係去得好密, 但也見到PYC 車場近排有所改善. e.g 彎位改不用石屎.  地面較乾淨等.  

不過希望場主可否要車手們不要在整車位" 食煙" . 好老實., 一來危險(好多電油) , 二來. 0個0的位其實好近. 下下二手煙都幾難頂.  
pskyng 發表於 2009-1-15 18:13:21 | 顯示全部樓層
原帖由 TP222 於 2009-1-15 17:22 發表
果日去到甩到xxxx!! 睇場見到即刻做野!! 又抹又拖又用火燒!!!
都係無乜用!! 果日十度唔夠! 我就著羽絨!! 佢地就做到出晒汗!! 好有誠意!!

後來見到D 電車好似無乜野..
我就試下海綿呔加呔水!! 即刻無事!!! ...

唔.就係咁la.
pskyng 發表於 2009-1-28 15:32:09 | 顯示全部樓層
原帖由 tllau 於 2009-1-27 14:31 發表

你試過未呢 :
去到落雨玩唔到無瘾之餘,錢強行要收
求救叫朋友飛車帶parts來, 要收泊車費
學生玩車玩唔掂call同學來敎路, 即要收多份入場費
去到等雨停要收泊車費加唔好"開壇"住喎![她講 ...

個人覺得.
那位姐姐只係"提醒"吧, 因為"開壇"即是使用PYC設施.當然要收錢la. 是善意的. 也讓你等停雨及等地乾才決定是否"開壇".我是很欣賞的.

PYC是較近市區的車場. 收費也較平, 很多也只能去到PYC. 而見PYC也在自我完善中及舉行一些大眾化0既比賽. 對推動搖車比賽普及化有一定作用.