RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實有冇可能定個工房友JV規矩

Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:16:46 | 顯示全部樓層
我想問一個問題又討論一下
假設有一班人星期六放例假,得個星期五夜晚可以放車
而星期五又係m車局,但係佢地係火箭車

咁佢地星期五又玩唔玩得火箭?
定係要等到下個月轉星期五做火箭團先玩得?

如果唔硬性規定,就會同平時一樣,火箭同m車一齊
硬性規定,咁佢地咪成個月冇得玩?

咁呢個點解決?
Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:34:17 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:41:17 | 顯示全部樓層
zivtong 發表於 2011-5-29 23:39
未就係冇共識lor
點解唔好好製定呢...
講兩講d讀書少無聊滋事份子又搞事....

不如你答左我先啦......
Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:58:35 | 顯示全部樓層
zivtong 發表於 2011-5-29 23:47
唔好意思,因為之前有讀書少滋事份子太多post
我一時間看不見你的問題,已找回
其實較早前已經答左

問題係......成個月冇得玩,班人點諗?

"喂,我返工係放星期六,得個星期五晚可以玩夜d
你叫我等多成個月先玩得??"

呢個先係問題
先不論佢地係唔係工房友,為數多唔多
大家玩車為乜先?返工咁辛苦,諗住一個星期有一晚玩下車仔都好
點知成個月都係唔玩得......

我個人認為你本意唔係唔好
不過現實係咁既情況係有機會發生

去公家場為乜先?咪就係free d之嘛
如果大家有個共識係見到m車多就俾m車玩左先
見到pro-ten多俾pro-ten玩左先
我諗呢個先係最好

冇人想撞到人地/俾人撞到
如果係pit位車輪轉咁企定下一round要玩既人係度人數又夠多既話,相信都唔會話夾硬黎要落幾部火箭撞爆你地既
Noir.KAZE 發表於 2011-5-30 00:02:56 | 顯示全部樓層
herbert1 發表於 2011-5-30 00:00
分開日數玩,只不過約埋一齊玩過癮d姐,唔代表其它車唔玩得.....

玩玩具姐,唔好講到有你無我,有快車無 ...

就係咁既意思啦........