RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4400|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

坦克問題

askalaw 發表於 2013-1-9 20:01:29 | 顯示全部樓層
我地都有玩對戰, 師兄都係用 10ch 控的, 可以 set 到獨立制開炮!
有樹會用我地一齊玩啦~ 平均一個月都有 1 ~ 2 次聚會!
elmod 應該都唔難 set, 不過好似幾貴!
askalaw 發表於 2013-1-10 08:51:14 來自手機 | 顯示全部樓層
pangpang_man 發表於 2013-1-9 22:27
係咪一定要用10CH呢? 如果用6CH得唔得?
師兄用咩型號,等我都去買個。
我有elmod, 不過set得好似唔係太好 ...

唔一定10ch,6ch 都得,不過要 mixing.
大部份用10CG.
下次出黎一齊玩,等師兄佢地幫你現場 set.
不過佢地大部份改左用 benedini. 但對戰都係用 Tamiya,impact 同 SLU.
askalaw 發表於 2013-1-10 22:06:18 | 顯示全部樓層
10CG 係唔平, 8,9 CH 都可以的 6ch 既 6EX 都好似可以, 等我問題佢地先~
askalaw 發表於 2013-1-10 22:59:07 | 顯示全部樓層

lozter 兄,

多CH 其實係為之後打算, 基本上咩都玩到.
askalaw 發表於 2013-1-10 23:23:28 | 顯示全部樓層
pangpang_man 發表於 2013-1-10 17:29
等我去廣華街貢下,搵番個10CH控先!!!
唔知10CG咩價左右呢? 好似唔平...
師兄可以pm我facebook group嗎? ...

PMed
askalaw 發表於 2013-1-13 01:12:49 | 顯示全部樓層
lozter5228 發表於 2013-1-12 21:14
順便問, 關係IMPACT波箱,耐用程度如何... 田牌個波箱對於虎王單邊重接近0.8Kg既帶來說有D力不從心=_=
跑一 ...

我用緊 IMPACT 隻波箱, 你好力好多, 不過好嘈!!!
頂你架 KT 應該冇咩問題. 鬼佬玩濕泥多.. 咩都死得快D ...
askalaw 發表於 2013-1-13 01:15:13 | 顯示全部樓層
pangpang_man 發表於 2013-1-12 19:45
10CG 有d貴,有咩代替品呢?
想大概 $1000 - $1500 以內搞掂....

我用緊大陸 TDF 9CH, 不過都唔平...
一樣可以 set , 不過轉哂中文要估下估下咁 set ...
要買都係本仔野好..  or 英文 manual 既...
askalaw 發表於 2013-1-18 22:44:36 | 顯示全部樓層
膠?? 唔掂 ..除非你用到塞鋼... 如果唔係一樣好快攪掂
askalaw 發表於 2013-1-27 10:47:11 | 顯示全部樓層
正如 Lozter 所講, 一於出黎參觀下我地既局啦 今日就有局了~
有部份師兄會帶車行山, 拎落街好似拖頭咁行街都有, 不過多數單拖.
我地就拜 hei 哥仔所賜, 叫做有一塊私家田地用作場地玩.
多數多人一齊玩, 又玩對戰. 等你架 2a6 落場一齊開戰!