RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4951|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RC 落佐敦谷的最低配置, 想買俾小學生

i2be 發表於 2014-12-9 19:48:22 | 顯示全部樓層 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想買俾小學生
還是[size=14.4444446563721px]小學生不適合落佐敦谷
 樓主| i2be 發表於 2014-12-10 03:24:46 | 顯示全部樓層
多謝上面各位師兄意見,自己其實都未玩過,見個仔睇得咁開心,諗住入門玩下。不過自己少時間,我見D電池又話少玩又會死,又驚佢撞完又要整,可能等佢大d, 識自己砌先玩,先考慮去呢D場了。
 樓主| i2be 發表於 2014-12-10 03:29:15 | 顯示全部樓層
shing317 發表於 2014-12-9 20:15
如果去A場,小學生真不太適宜,快車太多,好易被撞散,你要有幫兒子修車的心理準備,真係要玩可買架孖星tt0 ...

我都有睇過下 tt01, 可能入門車算平,只係諗小學生可能玩到太少,睇完各位回覆,仲驚佢太快,控唔掂。
 樓主| i2be 發表於 2014-12-10 15:38:39 | 顯示全部樓層
cytnet 發表於 2014-12-10 13:48
新手買sakura黎玩A場得架喇又唔係太貴炒散左組件又平B場就唔好去喇太細

[size=14.4444446563721px]sakura 有沒 RTR set? 我見一般人都話田宮
 樓主| i2be 發表於 2014-12-10 20:35:04 | 顯示全部樓層
cytnet 發表於 2014-12-10 20:06
sakura FF2014都係1400以下,用料唔錯小學生加個白豬慢慢玩唔錯架而個殼買雙星像真殼啦 ...

白豬, 係指摩打power? 一般係幾多?
 樓主| i2be 發表於 2014-12-11 17:11:28 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2014-12-11 16:25
不如買部MTS FF ,唔洗砌又高戰鬥力,加電子嘢同嗰像真殼都幾好玩架,parts 今期多人玩都易揾 ...

田宮果D RTR set 有乜分別? 多D 配件變化?
 樓主| i2be 發表於 2014-12-12 09:07:21 | 顯示全部樓層
SWL 發表於 2014-12-12 02:28
A場好似有條例12歲或以上先比玩

跑道A場專為比例介乎一比八與一比十二之間、以電池操作的遙控模型車而設,供十二歲以上人士使用。

yes ar!!!Thank you for the reminder.
 樓主| i2be 發表於 2014-12-12 09:56:53 | 顯示全部樓層
新手暫不能回 PM, thank you for the recommendations.