RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6485|回復: 47
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新買回來就KO~EX-1 Ver.3..........仲要冇得換..... T_T

OoCIRCUSoO 發表於 2013-6-30 23:59:40 | 只看該作者 回帖獎勵 |正序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有件事本來都想算,但是想深一層,
如果不讓大家分享,KWS 的商店怎能有進步空間。

好慘.....  ( T_T) 星期五買了一套新1 仔Ver.3,回家後即試,
卻發現module 不能調high point 等功能,第日拿去換,
他們卻說沒得換想快就要我自己拿去代理,問他代理地址,又說不清楚.....我當場O嘴.... ( =,=)",
好像想打發你走就了事的...... 某店都可以只換MODULE......
件事本來都想算,但是想深一層,
如果不讓大家分享,KWS 的商店怎能有進步空間呢。

只想分享一下~
所以不開名!!因我當他們是朋友~~

dogondog 發表於 2013-7-6 10:32:39 | 只看該作者

我有第二套就自己試咗先喇﹐就係無。所以先諗住(代理叫我)攞落去試下邊樣壞﹐但舖頭乜都唔做就將所有嘢送回代理。攞返嗰時問佢﹐佢話唔知﹐叫我自己返去試。所以我到而家都唔知壞乜。
vickyrx7 發表於 2013-7-6 03:47:04 | 只看該作者
我又覺得係代理問題係做到野 舖頭又洗乜怕瀨野
代理! 代理!   袋袋平安慢慢處理

什麼是代理商

代理商是代企業打理生意,不是買斷企業的產品,而是廠家給額度的一種經營行為,貨物的所有權屬於廠家,而不是商家。他們不是自己用產品,而是代企業轉手賣出去。所以“代理商”,一般是企業,指賺取企業代理佣金的商業單位。
TOMY1988 發表於 2013-7-5 18:10:40 | 只看該作者
都算樓主當我地係朋友...........肯話我地知.......

其實呢........電子野一直都唔幫佢地買.........
ken_wyleung 發表於 2013-7-5 16:56:10 | 只看該作者
dogondog 發表於 2013-7-2 22:54
其實係代理叫我攞去舖頭先﹐睇下壞乜。但去到同佢講﹐佢就叫我寫低乜嘢問題﹐就入咗個膠袋話代理送返嚟就 ...

先要知壞乜? 車或是控?

你可以講比大家知壞乜嗎?

如果你都唔知, 可以找1 set 正常的車和控配對一下; 如果找不到, 可以到車場找掌櫃幫忙一下.

GOOD LUCK!

niwadaisuke 發表於 2013-7-2 23:53:37 | 只看該作者
Wayne~~ 發表於 2013-7-2 22:36
玩 mini Z 可以講係冇得揀,只有 Ko 比較好,現時要揀只有揀唔用新 1 仔......1年內可以出 Ver 1..2...3, ...

係~所以黎緊我想換既話我都會揀新10仔
dogondog 發表於 2013-7-2 22:54:59 | 只看該作者
ken_wyleung 發表於 2013-7-1 23:55
你係壞車, 定係壞控?

其實係代理叫我攞去舖頭先﹐睇下壞乜。但去到同佢講﹐佢就叫我寫低乜嘢問題﹐就入咗個膠袋話代理送返嚟就通知我。我由始至終都唔知乜事。我唔知係咪同樓主同一間舖。不過佢連最基本嘢都唔做﹐我都唔會再同佢買貴嘢。
Wayne~~ 發表於 2013-7-2 22:36:10 | 只看該作者
hknewton 發表於 2013-7-2 20:38
想8下KO~EX-1 係咪made in japan ?
聽講一年出3個version都O咀 ... 仲要有問題 ?! 咁真係要KO呢個品牌啦
...

玩 mini Z 可以講係冇得揀,只有 Ko 比較好,現時要揀只有揀唔用新 1 仔......1年內可以出 Ver 1..2...3,咁要唔要買過呢,一陣又...4...5...6....7...8...9.....10,咁點算好,最慘呢唔係叫升級,係修正.
pd 發表於 2013-7-2 22:30:01 | 只看該作者
咁要睇下你用V3的力量啦
 樓主| OoCIRCUSoO 發表於 2013-7-2 22:11:33 | 只看該作者
件事已解決,得到各方高人指點 已去KO代理更换全新的EX1~~
幫我去換控的朋友說~~環球服務好好個帥父好affability~~真的要比十個讚環球!

再一次要謝謝各位~師父,師兄,師弟的關心及幫忙~
第一次中蕉的我真的甚麼也不會..........   

m(_ _)m ~~~~ Thank  very much!!

hknewton 發表於 2013-7-2 20:38:15 | 只看該作者
想8下KO~EX-1 係咪made in japan ?
聽講一年出3個version都O咀 ... 仲要有問題 ?! 咁真係要KO呢個品牌啦

LP640 發表於 2013-7-2 20:18:10 | 只看該作者
聽講件事已解決,苦主已去KO代理更换全新EX1。要比個讚環球!
車仔男 發表於 2013-7-2 19:54:56 | 只看該作者
樓主師兄,請問事件發展到咩情況?
ken_wyleung 發表於 2013-7-1 23:55:55 | 只看該作者
dogondog 發表於 2013-7-1 21:44
我之前咪一樣﹐成套買返嚟加上一堆零件﹐返屋企試咗5﹣10分鐘﹐壞咗。雖然佢肯幫我送返代理﹐但打電話追問 ...

你係壞車, 定係壞控?
dogondog 發表於 2013-7-1 21:44:54 | 只看該作者
我之前咪一樣﹐成套買返嚟加上一堆零件﹐返屋企試咗5﹣10分鐘﹐壞咗。雖然佢肯幫我送返代理﹐但打電話追問情況﹐只係話會跟﹐但打多兩次去問就話佢地好忙架﹐邊度得閒幫我追咁多。打去代理問﹐只係話佢地只會直接送返日本廠﹐佢地香港唔會整。我即刻O嘴﹐做咗咁多年都唔識整?呢啲根本就係代理的問題﹐代理都無責任心﹐店家都好難做到乜野。但最少都俾啲壓力代理吖。最終我俾咗二仟大元買套車返來玩10分鐘﹐要等5個星期先玩第二次﹐但今日又死車無反應﹐唔知又乜問題。
LuLuHKG 發表於 2013-7-1 14:29:21 | 只看該作者
OoCIRCUSoO 發表於 2013-7-1 12:30
爬了—下以前的文張~好像現今KWS的生態~平價貨品反而好容易換到.......

唔係平就可以咁處理... 你問我二千幾都唔係一個少數目

樓主| OoCIRCUSoO 發表於 2013-7-1 12:30:25 | 只看該作者
爬了—下以前的文張~好像現今KWS的生態~平價貨品反而好容易換到.......
bumper 發表於 2013-7-1 12:14:32 | 只看該作者
作為商家,應該對賣出的貨品負責,
雖然貨品唔係商家生產,但係既然由商家賣出,
係咪要盡下責任幫買家處理件貨品呢,
LP640 發表於 2013-7-1 12:04:48 | 只看該作者

,,,,,,,,,
 樓主| OoCIRCUSoO 發表於 2013-7-1 12:01:05 | 只看該作者
其實店家入D貨回來賣~
但估唔到會這樣壞.........都幾無內.......
真的入了死貨......