RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jojocat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TRF 415 OR X-Ray T2

ck 發表於 2006-12-8 22:51:56 | 只看該作者
原帖由 icky 於 2006-12-8 16:10 發表

i think less 10% crash,and 500-700C

burn 500c-700C ???
standytam 發表於 2007-1-25 20:55:18 | 只看該作者
415 MSX 多零件,又唔貴,戰鬥力又強!
calvin1016 發表於 2007-1-25 21:25:51 | 只看該作者
415. 平靚正
calvin1016 發表於 2007-1-25 21:27:46 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-12-7 12:50 發表

仲有415個servo saver有虛位的

極是
i-Drift 發表於 2007-1-26 01:01:20 | 只看該作者
論質論設計, T2 好好多.

T2 vs 415 就等於 法拉利 vs NSX.

但如果你唔識 set 車, T2 可能會攪到你投降. 太多野可以調節.

Parts 貴? 計消耗性換 parts, T2 parts 比 Tamiya 耐用好多. 同一 parts, 可能 Tamiya 換三四次, T2 先要換一次. 除非你成日抄車就另計. 如果你真係成日都抄車, 咁我建議你玩 TT01 練好手車先, 唔好浪費.
134 發表於 2007-1-26 01:31:19 | 只看該作者
原帖由 lkfandy 於 2006-12-7 01:22 發表
1. Design
    T2 同 415 差不多,不過T2有Multi-Flex
    珠叉 : 415-每兩齒少一齒可能會好d
             T2 密封式可以玩一兩日先整
    頭單 : T2 單/直單/全直 (一件過)
             415 單/全直 (要換 ...

珠叉 : 415-每兩齒少一齒會顺小小但極易掃帶,玩7T大约三轉就散 , T2密封式就可以去到二,三十轉先整
雷之子 發表於 2007-1-26 12:35:07 | 只看該作者
如果你喜歡有名就星星/hpi/內都無
如果你喜歡後備好多好多parts就星星/hpi/內都無
如果你喜歡一撞就玩完就星星/hpi/內都無,
如果你喜歡成日維修就星星/hpi/內都無
如果你喜歡.......撞燦車既快感,星星/hpi/內都無
但上面咁多項你都非常喜歡就一定唔可以買x-ray
1982zxl 發表於 2007-1-26 18:06:52 | 只看該作者
我有T2的车子,调好了确实非常的好操控
期待T3的出现
raymondnam 發表於 2007-1-26 18:31:51 | 只看該作者
我玩緊t2r,parts好易買到,
如果唔介意parts貴少少,
買t2啦