RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 獨家率先發放 23/11/08 放車相片 [打印本頁]

作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-23 23:37
標題: 獨家率先發放 23/11/08 放車相片
路線: 觀塘碼頭 至 鑽石山
時間: 3:00pm ~ 10:00pm
後感: 今次放車感覺十分滿意, 天氣清涼, 路程易行, 唔洗點拎車, 對於我玩新櫃都唔算辛苦
提示: 相片可能影到車友的樣貌, 因保留原味, 未有加工遮蓋樣貌, 敬請見諒!
目的: show off部車, 勇兄暫別前的最後一次

登錄/註冊後可看大圖

先黎hard sell少少, 貼張我部車車先

登錄/註冊後可看大圖

兩部暴走車

登錄/註冊後可看大圖

最新引入的4軸消防車

登錄/註冊後可看大圖

阿勇趕工剛完成的新款FH

登錄/註冊後可看大圖

停車場爆滿, 只能停泊車場外

登錄/註冊後可看大圖

幸好吃飯的地方有貨車停車位置, 讚!

登錄/註冊後可看大圖

車主飯後豪邁的拋掉煙蒂在地上, 暴走離去~ (講笑)

登錄/註冊後可看大圖

繼續趕路~

登錄/註冊後可看大圖

包晒尾, 駁命恕追!

登錄/註冊後可看大圖

趕路都要休息一下

登錄/註冊後可看大圖

冇相喇! 仲想睇? 咁要等有影相既車友幫幫手貼喇~

作者: Challenager    時間: 2008-11-23 23:41
又清又靚又正
作者: Q-pet    時間: 2008-11-24 01:03
都好多人去啵..要怪我尋日係青衣玩車太夜@@"
作者: chan951130    時間: 2008-11-24 01:25
....................
作者: chan951130    時間: 2008-11-24 01:28
---------------------正
作者: Doughboy    時間: 2008-11-24 09:18
真係好好玩, 最慘是唔夠喉 , 要中途退出
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-24 10:12
原帖由 Doughboy 於 2008-11-24 09:18 發表

同場加影, 貨車越野車組跑道
[attach]206703[/attach]
去片

登錄/註冊後可看大圖

作者: ivenleung    時間: 2008-11-24 10:28
今日出現一部會爬山的貨車

登錄/註冊後可看大圖

有片睇

[/url]

[url=http://bbs.rc-evo.com/[url=http://s453.photobucket.com/albums/qq256/ivenleung/?action=view&current=79abc72a.flv]

登錄/註冊後可看大圖
]
[/url]

作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-24 10:37
由於小弟之眼蒙,手慢,反應遲緩, 以致各版友之久候,遲了成個鐘才能出發, 深表歉意;
另外此活動得到眾多 師兄之支持, 在小弟之暫時告別貨車活動之不捨心情中, 深深刻上精彩的一頁, 在離別的一刻更散發依依不捨之氣氛....希望能 keep 住這團火, 在日後有機會再為 師兄們搞貨車活動...謝謝

作者: Doughboy    時間: 2008-11-24 11:11
標題: 回復 1# 的帖子
ALTEZZA兄的拖頭, 實物比影相更加立立令, 利害
作者: wingwingday    時間: 2008-11-24 11:14
原帖由 ivenleung 於 2008-11-24 10:28 發表
今日出現一部會爬山的貨車

登錄/註冊後可看大圖

有片睇
http://s453.photobucket.com/albums/qq256/ivenleung/?action=view¤t=79abc72a.flv

片睇唔到!!!
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-24 11:14
原帖由 Doughboy 於 2008-11-24 11:11 發表
ALTEZZA兄的拖頭, 實物比影相更加立立令, 利害

係...喱兩係 師兄之3擔雞+3擔新柜...簡直可以用完美 o黎 形容
作者: Q-pet    時間: 2008-11-24 11:52
仲有無多d相呀-0-
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-24 12:08
途中有一位人兄, 不停向一眾之貨車跪拜, 誠心祈福
[attach]206742[/attach]
[attach]206743[/attach]
[attach]206744[/attach]
[attach]206745[/attach]
作者: Q-pet    時間: 2008-11-24 12:53
陳仔真係辛苦你--..估唔到你對佢地咁熱愛-0-
作者: yin1992    時間: 2008-11-24 13:05
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-24 12:08 發表
途中有一位人兄, 不停向一眾之貨車跪拜, 誠心祈福

邊個黎架 乜有車成日壞咩 我都好想去 可惜小弟架車賣左
作者: 馬輝    時間: 2008-11-24 16:18
To kick things off

登錄/註冊後可看大圖

A Rare Guest, clarifying his own status

登錄/註冊後可看大圖

During the wait, a fireboat came along to pay tribute to an old mate

登錄/註冊後可看大圖

Meanwhile our blackhole of trucks sucked in a few bus drivers

登錄/註冊後可看大圖

Our trucks comes in all shapes and sizes

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

So are problems we ran into, for example, a broken servo saver, a virtually non existent problem with trucks until yesterday

登錄/註冊後可看大圖

The Dakar Truck at work

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Dinner Time

登錄/註冊後可看大圖

Yes we know you are 虔誠, you won't need to stick your backside so hight right?

登錄/註冊後可看大圖

The road is quite long and is pretty prone to accidents

登錄/註冊後可看大圖

Individuals

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: chan951130    時間: 2008-11-24 17:38
玩得好開心
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-24 19:09
估唔到咁細個就咁虔誠
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-24 19:10
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-23 17:14 發表

係...喱兩係 師兄之3擔雞+3擔新柜...簡直可以用完美 o黎 形容

你咁讚我, 我d車咪冇得再進步?!
作者: Doughboy    時間: 2008-11-24 20:13
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-24 19:10 發表

重有十分完美, 終極完美, 缺陷美 等刑容詞, 大有進步空間
作者: 阿De    時間: 2008-11-24 20:19
真係好正阿
作者: chan951130    時間: 2008-11-24 20:37
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-24 19:10 發表

999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999%得
作者: eleung838    時間: 2008-11-24 20:44
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-23 23:37 發表
後感: 今次放車感覺十分滿意, 天氣清涼, 路程易行, 唔洗點拎車, 對於我玩新櫃都唔算辛苦
提示: 相片可能影到車友的樣貌, 因保留原味, 未有加工遮蓋樣貌, 敬請見 ...

相片十分清晰
十分好

有幾張相好像真貨櫃車在公路行駛中
第8&9張相

作者: kiev    時間: 2008-11-24 21:16
架 4x4 幾正 ! 卍 卍 卍 卍 卍
作者: MAZDA    時間: 2008-11-24 21:41
點解會一隻CRAB出現?
作者: MAZDA    時間: 2008-11-24 21:46
原帖由 Doughboy 於 2008-11-24 09:18 發表

司機 ,唔見你架車車的.... ?
作者: Doughboy    時間: 2008-11-24 21:48
原帖由 MAZDA 於 2008-11-24 21:46 發表

司機 ,唔見你架車車的.... ?

混了在當中, 不易認出來
作者: MAZDA    時間: 2008-11-24 21:52
原帖由 Doughboy 於 2008-11-24 21:48 發表

混了在當中, 不易認出來

莫非部off-road 平治密斗係你的?把我部前任密斗重建車身...
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-24 22:58
原帖由 eleung838 於 2008-11-24 02:44 發表

相片十分清晰
十分好

有幾張相好像真貨櫃車在公路行駛中
第8&9張相

多謝~
我朋友叫我咁影真實d, 點知影出黎不得了, 太有真實感喇
作者: MRX-2    時間: 2008-11-25 00:18
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-24 22:58 發表

多謝~

實在太正了
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-25 02:11
[attach]206939[/attach]
小弟之 volvo fh16 剛完成但出席是次之活動

喱位師兄, 退隱多時, 終於復出
[attach]206943[/attach]

食飯之泊車相
[attach]206940[/attach]
[attach]206941[/attach]
[attach]206942[/attach]
[attach]206944[/attach]
[attach]206945[/attach]
[attach]206946[/attach]
[attach]206947[/attach]
[attach]206948[/attach]
作者: eleung838    時間: 2008-11-25 02:38
Very Nice!
希望有機會一起玩和拍照

作者: eleung838    時間: 2008-11-25 02:59
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-24 22:58 發表

多謝~

Good Job!

More More More Photo.........
作者: MRX-2    時間: 2008-11-25 13:01
原帖由 eleung838 於 2008-11-25 02:59 發表

Good Job!

More More More Photo.........

http://www.rc-daily.com/forum/viewthread.php?tid=3778&page=1&fromuid=47#pid36504

我都影左d,但由於時間關系無同每位影,請見諒!
作者: Hino-Scania    時間: 2008-11-25 13:03
標題: thanks everyone
just two days ago....i back to canada la, and hope next time play with u guys again when i come back .....
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-25 15:32

登錄/註冊後可看大圖

[attach]207014[/attach]
fm http://www.ditzj.de/html/en/trucks/volvo/volvo.html
都幾似呀....
作者: MRX-2    時間: 2008-11-25 16:45
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-25 15:32 發表

登錄/註冊後可看大圖

fm http://www.ditzj.de/html/en/trucks/volvo/volvo.html
都幾似呀....

講真,只係差支臂!真係似到無朋友
作者: MAZDA    時間: 2008-11-25 18:25
司機勇 , 點解你可以同一時間可操控一部拖頭一部貨車..... 而且同
一時間拎兩部車出來真係好重 , 搭車又難上到車..... 莫非你有叮噹百
寶袋?!~
作者: MRX-2    時間: 2008-11-25 21:07
原帖由 MAZDA 於 2008-11-25 18:25 發表
司機勇 , 點解你可以同一時間可操控一部拖頭一部貨車..... 而且同
一時間拎兩部車出來真係好重 , 搭車又難上到車..... 莫非你有叮噹百
寶袋?!~

勇兄出名多車就係人都知,但一次過何止出兩部車,總共係三部呀!

而且仲請多個司機幫手添
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-25 23:51
原帖由 MRX-2 於 2008-11-25 21:07 發表

勇兄出名多車就係人都知,但一次過何止出兩部車,總共係三部呀!

而且仲請多個司機幫手添

哈哈...答得好答得妙....
作者: wingwingday    時間: 2008-11-26 09:59
原帖由 MAZDA 於 2008-11-25 18:25 發表
寶袋?!~

佢好明顯就系渣車出去啦!!!!!!!
作者: clp    時間: 2008-11-26 18:47
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-23 11:37 PM 發表
提示: 相片可能影到車友的樣貌, 因保留原味, 未有加工遮蓋樣貌, 敬請見 ...

今次活動特別多謝Ray哥,勇少同Altezzamak幫小弟影相,真係多謝晒
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-26 18:51
原帖由 eleung838 於 2008-11-24 08:38 發表
Very Nice!
希望有機會一起玩和拍照

係咪堅出黎玩架, 我都好想睇下你d歐洲野
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-26 18:54
原帖由 clp 於 2008-11-26 00:47 發表

今次活動特別多謝Ray哥,勇少同Altezzamak幫小弟影相,真係多謝晒

客咩氣呀! 呢個no photo no talk既年代, 緊係要影d相交代下啦
作者: MRX-2    時間: 2008-11-26 22:33
原帖由 clp 於 2008-11-26 18:47 發表

我收錄到你地d靚車,我多謝你地先真!

你同Altezzamak部車噴得咁靚,我覺得唔夠候添呀!下次要影多d先得
作者: GUITAR_VIP    時間: 2008-11-26 22:35
原帖由 MRX-2 於 2008-11-26 22:33 發表

我收錄到你地d靚車,我多謝你地先真!

你同Altezzamak部車噴得咁靚,我覺得唔夠候添呀!下次要影多d先得

THX U 呀~~影到我架車好靚呀

作者: MRX-2    時間: 2008-11-26 23:34
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-11-26 22:35 發表

請問邊部車係你既呢?
作者: lsl86712    時間: 2008-11-26 23:49
標題: 回復 47# 的帖子

登錄/註冊後可看大圖

作者: GUITAR_VIP    時間: 2008-11-27 00:14
原帖由 MRX-2 於 2008-11-26 23:34 發表

請問邊部車係你既呢?

關你咩事
作者: smallsheep    時間: 2008-11-27 00:35
[quote]原帖由 <i>MRX-2</i> 於 26/11/2008 23:34 發表
請問邊部車係你既呢?

"國皇的新衣"   現代版  ~ 聰明人先可以見到達兄架車車架 !!
因為我蠢所以我都見唔到佢架車車 ~!!
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-27 00:44
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-11-26 04:35 發表

你真係超低能呀!
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-11-27 01:05
原帖由 clp 於 2008-11-26 18:47 發表

小弟要好好多謝各位 師兄比面出席就真....
作者: AltezzaMak    時間: 2008-11-27 01:29
原帖由 有勇冇謀 於 2008-11-26 07:05 發表

小弟要好好多謝各位 師兄比面出席就真....

唔駛客氣! 話晒大家都係中晒毒, 你唔好走去戎毒就得喇~
作者: GUITAR_VIP    時間: 2008-11-27 01:35
原帖由 AltezzaMak 於 2008-11-27 00:44 發表

你真係超低能呀!

仲勁搞笑...
作者: GUITAR_VIP    時間: 2008-11-27 01:36
原帖由 smallsheep 於 2008-11-27 00:35 發表
[quote]原帖由 MRX-2 於 26/11/2008 23:34 發表
請問邊部車係你既呢?

"國皇的新衣"   現代版  ~ 聰明人先可以見到達兄架車車架 !!
因為我蠢所以我都見唔到佢架車車 ~!!   

呢個新故事又名"利達的新車"
作者: matthew0731    時間: 2008-11-29 20:26
我想問下你地d車牌點做到咁似真車車牌嫁??
作者: 有勇冇謀    時間: 2008-12-1 10:05
原帖由 matthew0731 於 2008-11-29 20:26 發表
我想問下你地d車牌點做到咁似真車車牌嫁??

SEE SEE
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... A6%B3%ABi%C9N%BF%D1
作者: james891031    時間: 2008-12-3 13:59
點解有架MRX2係到既
唔係肢解左咩
作者: Doughboy    時間: 2008-12-3 14:05
原帖由 james891031 於 2008-12-3 13:59 發表
點解有架MRX2係到既
唔係肢解左咩

細鮑重組技術, 簡稱SART ( Small Abalone Recombination Technology )
作者: MRX-2    時間: 2008-12-3 17:23
原帖由 Doughboy 於 2008-12-3 14:05 發表

細鮑重組技術, 簡稱SART ( Small Abalone Recombination Technology )

你的文化水平已達國際標淮!

作者: GUITAR_VIP    時間: 2008-12-3 22:40
原帖由 MRX-2 於 2008-12-3 17:23 發表

o!!!!goodest english!!!!!u are the goodest!!!!
作者: Doughboy    時間: 2008-12-4 09:31
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-12-3 22:40 發表

o!!!!goodest english!!!!!u are the goodest!!!!

原帖由 MRX-2 於 2008-12-3 17:23 發表

你地又笑人
作者: mix660    時間: 2009-2-17 08:42
辛苦你
作者: 川K0X138    時間: 2009-9-24 01:03
恩,不错,帮顶啦。

诚心收购二手拖头一辆。联系QQ442028611

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2