RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 想玩四驅 18仔,希望大家推薦一部 [打印本頁]

作者: koch    時間: 2009-2-13 05:42
標題: 想玩四驅 18仔,希望大家推薦一部
我原本果部 RC-18T 唔見左零件,又配唔返,唯有放棄佢買過另一部,
唔知邊部 18仔適合呢?最好係 RTR,因為我唔識砌車,
如果一買返黎已經係無刷就更好,
不過最重要既係部車既零件要易配,唔想下下都要係網上向外國訂,
希望各位推薦一下,謝謝!
作者: 任天九    時間: 2009-2-13 10:48
RC-18T 真係零件配唔返, 我仲剛買了新車........
作者: defcone    時間: 2009-2-13 10:50
配唔到咩零件? Rcmart都有D.
作者: koch    時間: 2009-2-13 11:20
原帖由 任天九 於 2009-2-13 10:48 發表
RC-18T 真係零件配唔返, 我仲剛買了新車........

師兄你唔駛擔心,我o係 Associated 網站睇過,配件好齊,
我話配唔返,只係出 kws 問過好幾間都話無,我又唔識去外國網站訂...

零件事少,最慘就係我部 RC-18T 又唔知係咪壞左電變 (向前摩打有反應、向後無反應),
好似連舵機都壞埋,轉左右果陣只係移動少少 (我唔清楚係咪叫舵機,總之就係用黎轉左轉右果件野),
當初我因為唔識砌車,焗住有新既唔可以買,要專登買架二手既返黎,
所以今次就算配得到零件返黎,我都唔肯定自己能唔能夠裝到上去,
另外,舵機、電變如果真係死埋既話,之前我試過換電變,唔太難,只係拔插電線,
但係舵機果 part,真係唔識搞,問過幾間舖頭,就算幫趁佢地買都唔會肯幫手安裝,
咁就真係死得,每次一有少少野壞,部車就立即等如作廢,之前果部就因為壞舵機又要成部扔左去...
真係好灰,又要買過另一部,其實對住部 18T 咁耐,真係好鍾意,好唔想換另一部...

真係好佩服同羡慕你地識得自己砌車,果 D 圖無論點睇都唔明,複雜到暈~
作者: koch    時間: 2009-2-13 11:22
原帖由 defcone 於 2009-2-13 10:50 發表
配唔到咩零件? Rcmart都有D.

下面呢樣零件, ae 有, Rcmart 睇過無。

登錄/註冊後可看大圖