RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 99% 完成新玩具 [打印本頁]

作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 10:32
標題: 99% 完成新玩具
這是我的第一部密斗貨車,但未解決波箱問題,希望今日可以解決,請給意見(不要笑呀)
作者: dickytai    時間: 2010-6-9 10:57
ching 好有心機!
作者: 有勇冇謀    時間: 2010-6-9 10:58
如果大銀幕/窗位d黑邊可以執一執就更加完美啦....
o物 個 入波問題仲未解決咩....?
作者: Q-pet    時間: 2010-6-9 11:05
係啦~~你個波箱1.2..3波點?
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 11:32
未呀,昨晚試過將遙控上的trim level to full right,過3波就冇事,但到1波發生同樣問題,希望今日有時間再解決
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 11:33
希望有時間今日去kws買油執一執
作者: odaan    時間: 2010-6-9 12:02
未呀,昨晚試過將遙控上的trim level to full right,過3波就冇事,但到1波發生同樣問題,希望今日有時間再解決 ...
TimothyTimothy 發表於 2010-6-9 11:32

行程唔夠 , 放長 D servo 果邊舊野
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 12:30
等下午有空試試,thank ching
作者: fatwah    時間: 2010-6-9 15:24
1)重新set多次轉波推捍
2)中軸頭尾兩粒"機米"睇下有冇上實上岩位
我都係密斗新仔你既問題我都試過
作者: rhkp    時間: 2010-6-9 16:28
D色怪怪地!!!
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 18:11
標題: Yeah 已解決
我新人之Benz 1850 L 之前的問題已解決 , 好開心 , 多謝各ching 們的意見
作者: thomas    時間: 2010-6-9 18:16
整得不錯既一部BENZ~好靚仔~
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-9 18:22
都唔係咁好 , 希望砌 man 的時候會更好(噴油方面) 今次用左一星期左右砌 (因每日砌d) 到man的時候可能會更耐 , 因連砌 2軸櫃連電腳 有機會砌完 有時間去你地的meeting 給多d意見
作者: sunnyho247    時間: 2010-6-9 18:25
新手砌差唔多幾好ok
作者: rhkp    時間: 2010-6-9 19:05
ok wo!!!!!!
作者: TigerI2010    時間: 2010-6-9 19:34
加油

Thanks,
TigerI2010
作者: rabbitmomo    時間: 2010-6-9 21:28
呢架係我之前好想買既車, 但最後....俾人毒左第二D~
作者: pyk3105    時間: 2010-6-9 23:26
ching ~ OK ! GOOD !
作者: symlok    時間: 2010-6-10 01:10
靓架ok......
作者: Jazz_Wan    時間: 2010-6-10 03:48
CHING, 唔洗又開一個post話你解決左你個問題,
你係返你個post留言就得架喇http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=177679&extra=page%3D1
作者: MRX-2    時間: 2010-6-10 06:33
CHING, 唔洗又開一個post話你解決左你個問題,
你係返你個post留言就得架喇
Jazz_Wan 發表於 2010-6-10 03:48

有D人睇完唔知果個係咩問題....但見佢另開新post講一定係大問題,但又唔知係咩問題,正常黎講D人要自已番查舊post睇下佢呢個係咩問題,但現今既人會有一個既簡單又快既方法去知道呢個問題係乜,就係開過新post:"新手求助!!!請問果位師兄果個係咩問題!"
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-10 08:17
多謝ching 提點 , 冇下次
作者: sunnyho247    時間: 2010-6-10 12:17
c hing宜家無人砌呢款benz1850L轉行做男人
作者: TimothyTimothy    時間: 2010-6-10 12:31
我都有男人 , 但近日搬寫字樓 , 要settle 好之後先砌男人

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2