RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

標題: 我朋友問~這是什麼車?仲可以玩嗎??仲有冇零件....等等.我答不了 [打印本頁]

作者: OoCIRCUSoO    時間: 2010-8-9 22:57
標題: 我朋友問~這是什麼車?仲可以玩嗎??仲有冇零件....等等.我答不了
我朋友問~這是什麼車?仲可以玩嗎??仲有冇零件...用乜殻....等等.我答不了...

請師兄們指點.....我也是新手....

以下是圖..是他MSN給我的..

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

THX~謝謝...
作者: 清清    時間: 2010-8-9 23:04

閣下應張它發表至以下車區比較合式!
http://bbs.rc-evo.com/forumdisplay.php?fid=42
作者: sunday    時間: 2010-8-9 23:09
my first rc car ..........
作者: sunday    時間: 2010-8-9 23:11
i use it to VS asso rc 12e ........
作者: sunday    時間: 2010-8-9 23:17
CELICA.......
作者: 清清    時間: 2010-8-9 23:22
死佬你仲有架新車響度
作者: sunday    時間: 2010-8-9 23:23
當時尚未有雙面膠紙...
而 偉高 是在九龍城寨旁邊....每次去都要步兵穿過城寨....
作者: [email protected]    時間: 2010-8-9 23:39
好嘢.咁舊啲嘢都有.值錢
作者: OoCIRCUSoO    時間: 2010-8-9 23:45
回復 2# 清清

THX~是的
作者: ford    時間: 2010-8-10 01:48
不是司力架...無記錯應是林寶堅呢....
作者: chacha    時間: 2010-8-10 02:25
回復 10# ford

兩個車架一樣喎
作者: 明理    時間: 2010-8-10 09:46
有朋友執到寶!
古董車發達喇!
作者: 明理    時間: 2010-8-10 09:46
有朋友執到寶!
古董車發達喇!
作者: bcr2000    時間: 2010-8-10 10:15
同一個車架 , 但可共用車殼.
作者: rk2    時間: 2010-8-10 10:26
差速尾牙, 無段變速, 三文治頭呔..... .  一D好懷舊的 RC TERMS  .. . 差左張 "CS"[ COMPETITION SPECIAL ]  貼紙
作者: sunday    時間: 2010-8-10 11:06
我朋友問~這是什麼車?仲可以玩嗎??仲有冇零件...用乜殻....等等.我答不了...

請師兄們指點.....我 ...
OoCIRCUSoO 發表於 2010-8-9 22:57

見照片你朋友的車太舊, 再次運行將會解體....
作者: topedo    時間: 2010-8-10 15:01
這車屬Tamiya第一批的RC車之一,我的是原裝用380摩打,亦有版本跟540白豬,我的車殼是{banned}的保時捷936.
作者: kit1938    時間: 2010-8-10 15:09
回復 10# ford
好羨慕你架車可以保存得咁好!有冇玩過架!好正!好正!
作者: Sin    時間: 2010-8-10 20:46
Oh my first RC, Tamiya Lanborgini LP500S CS version  (540motor), miss it....
Still can buy the re-release shell from Ebay.....
作者: gibson    時間: 2010-8-10 23:22
One pack of 1200 battery can run for four mins!!  
作者: ford    時間: 2010-8-11 01:03
回復  ford

兩個車架一樣喎
chacha 發表於 2010-8-10 02:25

摩打左右放位唔同
作者: chacha    時間: 2010-8-11 02:05
回復 21# ford

多謝師兄更正
但係當年係同一個摩打座,祇係反轉裝?
作者: ford    時間: 2010-8-11 02:25
你才是師兄吧Rc日子我是很淺的
作者: chacha    時間: 2010-8-11 02:35
日子長,並唔代表乜野,玩車頭0個 5、6 年,我祇一個人玩
不過我當年都鐘意買書睇,所以略知一二
作者: topedo    時間: 2010-8-11 17:01
跟車有一個可裝幾個中电池(C size)的电池盒
作者: toysman2002hk    時間: 2010-8-13 00:47
Top Item Thank You !
作者: blueray    時間: 2010-8-14 00:34
Asso. RC12E must win Tamiya Celica.
Till tamiya Williams F1 appeear. Then it can compete with Asso.
Actually by the time only on straight road competition in estate fooball field.

歡迎光臨 RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區 (https://jk.rc-evo.com/xbbs/) Powered by Discuz! X3.2